Futsal

Nagyon motivált a válogatott

Korolovszky Gábor szerint még mindig az ukránokon nagyobb a nyomás, ezért a magyaroknak jó esélyük lehet a bravúrra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Reménykeltő vereséget szenvedett a magyar teremlabdarúgó-válogatott Ukrajnában. A mieink 2-1-re kaptak ki egy héttel ezelőtt az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén. Az eredmény kifejezetten bizakodásra adhat okot, hiszen az ukránokat jóval magasabban jegyzik, mint a magyar csapatot.

Hogy sikerül-e megnyerni a párharcot, és kijutni a jövő évi kontinenstornára, az kedd este, a gyöngyösi visszavágón derül ki. A spanyol szövetségi kapitány segítője, Korolovszky Gábor a Rangadó.hu érdeklődésére elmesélte, a magyar játékosok tele vannak önbizalommal, és nagyon motiváltak.

– Szűk egy hét távlatából hogyan értékelik az első mérkőzés eredményét?
– Mindenképpen nagyon jó, és bizakodásra ad okot ez a kettő-egyes végeredmény – mondta Korolovszky Gábor a Rangadó megkeresésére. – Ha pedig a játék képét nézzük, akkor még jobban meg vagyunk elégedve a játékosok teljesítményével. Amit kértünk tőlük, azt betartották, és nagyon komoly mentális erőről tettek tanúbizonyságot. Sokáig egy-egyre állt a meccs, az ukránok birtokolták többet a labdát, de nekünk voltak lehetőségeink. Mindent összevetve a kettő-egy nem rossz eredmény, az már egy másik dolog, hogy sose vagyunk elégedettek. A játékosok nagyon átérzik a helyzetet, tele vannak önbizalommal, motiváltak. Az a fontos, hogy értsék meg, még mindig ott tartunk, hogy nem lettünk sokkal jobbak, és az ellenfélnek nagyobb a veszítenivalója. Papíron ők az esélyesebbek, rajtunk nem lesz nyomás. Idegenben sem volt egyszerű, először akkor kezdték elhinni a játékosok, hogy lehet keresnivalójuk, amikor az ötödik percben már másodszor álltak a kapussal szemben, és meg tudták csinálni, amit korábban gyakoroltak. Már hisznek magukban, az más kérdés, hogy csak azzal nem lehet nyerni, a munkát is bele kell tenni. De erre most jó esély mutatkozik.

– Milyen volt az utazás Ukrajnába, és milyen körülmények fogadták a válogatottat?
– Az úttal szerencsére nem volt semmi probléma, és a körülmények is megfelelőek voltak. Némi félreértés volt, mert például amikor megérkeztünk, az ebéd elfogyott húsz perc alatt, de végül sikerült korrigálni a dolgokat. Az ukrán vendégszeretettel – ha egyáltalán létezik ilyen – nem volt semmi gond. Nem lettünk fényesre nyalva, lett volna még igényünk, de fogalmazzunk úgy, hogy nem gördítettek ezek elé akadályt. A korábbi évekből már hallottam mindenféle rémtörténetet, de most nem volt különösebb probléma.

– Mennyire csiszolódott össze a párosuk Tomas Rivera Amoros kapitánnyal az elmúlt hetekben, és mennyi a szakmai feladata?
– Azért fontos a szerepem, mert én először a pályán tanultam a spanyolt, aztán később persze könyvekből is. De a futsalpályán nem azt kell átadni, amit a könyvben leírnak. Ehhez a sporttapasztalat szükséges, mert csak akkor fogja megérteni a játékos, amit kér tőle a kapitány. Vannak olyan szakszavak, kifejezések, ami a sportág sajátossága, és más nem tudná megfelelően fordítani. Elsődlegesen az a dolgom, hogy ezeket egyértelműen adjam át. Szakmai részben semmi felelősségem, de persze azt kéri tőlem, hogy a fociban összeszedett tapasztalatomat hasznosítsam. A technikai dolgokat gyakorlatilag én intézem. A kapcsolatunk nagyon jó, azt mondta, nagyon örül, hogy mellette vagyok.

A kapitánynak videó jobban tetszett

A magyar keret tagjai már a meccs helyszínén készülnek a visszavágóra, amelyet Sito Rivera szövetségi kapitány bizakodóan vár.

– A kinti mérkőzéssel meg voltam elégedve, videón visszanézve és értékelve a találkozót, még jobban tetszett a teljesítményünk, mint első látásra – mondta a spanyol szakember az MLSZ honlapján. – Fontos tudnunk, hogy az ukrán csapat nagyobb játékerőt képvisel, mint mi, ugyanakkor úgy állunk hozzá a mérkőzéshez, hogy reális esélyünk van az Európa-bajnoki részvétel kiharcolására, és mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Jó eredményt sikerült elérnünk idegenben, ennek tekintetében bizakodva várom az összecsapást. A csapattal elégedett voltam az edzések alatt, végig látszott mindenkin a bizonyítási vágy és a küzdőszellem, érezhető, hogy minden nappal fejlődünk és egyre jobb csapattá válunk.

Olvasói sztorik