Futsal

Szépített a Rába ETO

A győriek a hosszabbításban felőrölték a Berettyóújfalut, így tovább folytatódik a párharc.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este Győrben került sor a teremlabdarúgó NB I döntőjének harmadik mérkőzésére. A Rába ETO elleni párharcban 2-0-ra vezetett a Berettyóújfalu, amely utoljára 2009-ben nyerte meg a bajnokságot. A meccs első komoly helyzete a hazai csapat előtt adódott, amely rendesen megdolgoztatta az első percekben a Berettyóújfalu kapusát.

A kezdeti ETO-nyomás után kiegyenlítődött a játék. A 12. percben Dróth Zoltán hatalmas lendülettel tört kapura, de mellé helyezett óriási ziccerben Tihanyival szemben. Három perccel később Rábl lefordult védőjéről és hatalmas lövést eresztett meg, de Balázs Zoltán a levegőben úszva kitolta a labdát.

A címvédő házigazda öt percig hatalmas offenzívát indított a gólszerzésért, de Tihanyi nagyon jól védett, illetve ziccerekben nem volt pontos a győriek befejezése. Ezután megint kiegyenlítődött a játék, a hazaiak előtt több lehetőség is adódott, de továbbra sem született gól. A vendégek zártan védekeztek, a kontrákból azonban nem volt sok lehetőségük.

A második félidő harmadik percében tulajdonképpen a semmiből megszerezte a vezetést a Berettyóújfalu: a vendégek körbeadogatták a Győr védelmét, majd Gál lőtt nagy erővel a bal kapufa mellé, ami bevágódott Balázs hálójába (0-1). Ezután extázisban védekeztek az előnyben lévő vendégek.

A 32. percben egyenlített a Győr: Dróth megharcolt egy labdáért, amit közvetlen közelről Juanra kotort be (1-1). A győri egyenlítés után percekig nem volt komoly helyzet. A lefújás előtt Harnisch szerzett majdnem gólt, de lövése az oldalhálót találta el. A rendes játékidő nem hozott több gólt, így jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

A 44. percben megszerezte a vezetést a Győr. Ismét Dróth volt erőszakos, majd a betett labdát Carlitos lőtte estében a hálóba (2-1). Egy perccel később egyenlíthetett volna a Berettyóújfalu: Trencsényi ellen befújtak egy faultot, ez a hatodik, így tízméterest lőhettek a vendégek. Kimaradt a büntető, Dávid Richárd a kapufát lőtte telibe. A 45. percben mégis egyenlített a vendégcsapat: két másodperccel a szünet előtt Rábl forgatta meg Juanrát, majd estében belőtte a labdát, amire ketten is érkeztek. Nagy közelről Balázs mellett a hálóba sodorta a labdát (2-2). A 47. percben ismét előnybe került a Győr: Fabio kapott jó labdát, majd a kifutó Tihanyi felett emelt az üres kapuba (3-2). A Berettyóújfalu lehozta a kapusát az utolsó két percre. Az ötvenedik percben eldőlt a mérkőzés. Dróth Zoltán szerzett labdát és az üres kapuba gurított (4-2).

A mérkőzés elejétől kezdve az ETO akarta érvényesült, de a vendégek kapusa meccsben tartotta csapatát. A nagy számok törvénye alapján várható volt, hogy előbb-utóbb betalál a hazai csapat és így is történt. A Győr megérdemelten győzött – tudósított az etofutsal.hu.

Teremlabdarúgó NB I, döntő, 3. mérkőzés

Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 4-2 (0-0, 1-1, 2-2) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Juanra (32.), Carlitos (44.), Fabio (48.), Dróth Z. (50.), illetve Gál I. (23.), Nagy T. (55.)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Berettyóújfalu javára.

Olvasói sztorik