„A döntőben nincs fájdalom”

Balázs Zoltán sérülten is remekelt a Berettyóújfalu ellen szépítő Rába ETO kapujában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szépített a Rába ETO a teremlabdarúgó NB I döntőjében. A címvédő a harmadik mérkőzésen, hosszabbítás után 4-2-re győzte le az előző két meccsen diadalmaskodó Berettyóújfalut, így 2-1-re áll az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc.

A Győr világválogatott kapusa, Balázs Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, több tényező is nehezítette a dolgukat az első mérkőzéseken, ám a párharc eddigi legnehezebb találkozóját éppen legutóbb játszották.

– Ilyen döntőre számítottak a Berettyóújfalu ellen?
– Jól ismerjük az ellenfelünket, hiszen évek óta egymás ellen csatázunk a bajnoki címért – kezdte Balázs Zoltán. – A párharc eddigi részére rányomta a bélyegét a sok sérülés, illetve a második meccsen a bírói ítéletek sem nekünk kedveztek. Az első találkozón talán fejben sem voltunk ott teljesen, kissé talán lebecsültük a Berettyóújfalut, amely minden helyzetét kihasználta ellenünk. A második meccsen két kiállítás nehezítette a dolgunkat, négy a kettő ellen kellett játszanunk, gyakorlatilag csak az volt a kérdés, hogy melyik játékos váltja gólra ezt a lehetőséget. A harmadik mérkőzésen nehezen, de nyertünk, bár talán utóbbi volt a legnehezebb találkozó: a három sérült mellett a két eltiltott csapattársunk is hiányzott a keretből.

– Úgy hírlik, ön is sérülten vállalta a játékot. Mennyire komoly a baj, hátráltatja ez a védésben?
– A második mérkőzésen kifordult a kisujjam, azt még játék közben visszaraktam. Nem mondom, hogy nem éreztem védés közben, de ez a bajnoki döntő, nincs helye fájdalomnak, nem lehet megállni, dolgozni kell tovább. Nem hátráltat a kapuban, ragasztószalaggal hozzáerősítettük a másik ujjamhoz, így tudok védeni.

– A hátralevő meccseken már nem fér bele hiba, ha nyerni akarnak. Sikerülhet?
– Korábban mindig három meccsig tartott a döntő, ennyi elég volt ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot. Most az első két találkozót elveszítettük, úgyhogy innentől kezdve ugyanúgy kell játszanunk, mint a korábbi években. A következő meccs Berettyóújfaluban lesz – tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de nyerni akarunk ott is.