Futsal

Be kell hozni a lemaradást

Korolovszky Gábor szerint a magyar bajnokságban nem lehet európai szintre fejlődni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar futsal-válogatottnál rendszeresek azok az összetartások, amelyek az elmúlt hetekben gyakran témát szolgáltatnak Pintér Attila csapata kapcsán. Legjobb teremlabdarúgóink ezen a héten is eltöltöttek három napot Móron, ahol a taktikai elemek és a szabadrúgás-variációk gyakorlása volt a fő irányvonal.

A válogatott másodedzője, Korolovszky Gábor a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy a teremlabdarúgásban óriási a magyarok lemaradása fizikálisan és mentálisan is, de Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány hozzáértésével, és az összetartások rendszeresítésével előre lehet lépni.

– A szövetségi kapitány minden hónapban egyszer szeretne találkozni a játékosokkal, az U21-es és a felnőtt keret tagjaival is, ilyenkor három-négy napot töltenénk el együtt – kezdte Korolovszky Gábor.

Úgy tűnik, a hazai teremklubok elkötelezettek a sportág iránt, egy-két kivételtől eltekintve abszolút partnerek, és hajlandóságot mutatnak a kezdeményezés iránt.

– A klubok nagyon segítőkészek, a legtöbb csapattal kiváló kapcsolatot ápolunk, és akiket szeretnénk meghívni, azok mindig eljönnek az összetartásokra. Ha pedig esetleg valamelyik klub mégsem engedi el egy-egy játékosát, akkor válogatunk majd máshonnan.

A futsalban teljesen már erényeket kell megvillantani, mint egy labdarúgó-mérkőzésen, így nyilván az elvégzett munka is más egy ilyen összetartáson.

– Most le vagyunk maradva Európától, nem is kicsit, de van egy edzőnk, aki a világ élvonalában eléggé jegyzett szakembernek számít, az ő vezetésével mindenre odafigyelünk. Most, ebben a három napban főként a pontrúgások és különböző taktikai elemek gyakorlása volt terítéken. Ezen kívül mentálisan kell sokat fejlődniük a magyar játékosoknak, mert abban nagyon le vagyunk maradva. A legnagyobb probléma a fizikális lemaradás, de azt nem lehet orvosolni a három-négynapos összetartás során. Fontos, hogy megfelelő intenzitású munkát végezzünk ebben az időszakban, mert a magyar bajnokságban nem lehet európai szintre fejlődni – mondta Korolovszky Gábor.

A magyar teremlabdarúgó-válogatott számára fontos a rendszeres munka, és a folytonos nemzetközi megmérettetés.

– A jövő hónapban játszunk a görög válogatottal két felkészülési mérkőzést. Most is szerettünk volna egy komoly meccset összehozni, de sajnos nem találtunk ellenfelet, viszont szeretném megköszönni a veszprémi csapatnak, hogy ismét segítette a munkánkat. Minél több európai ellenféllel szeretnénk játszani, hogy tapasztalatot szerezzünk és fejlődjünk, mert az egyelőre kevés, hogy minden hónapban találkozunk néhány napot. Az edzéseknek nincs meg az a ritmusa, ami egy mérkőzésnek, és sokszor mire azt felvesszük, már eltelt egy-két találkozó, amit el is vesztettünk, ezért nem jutunk ki sehová.

Korolovszky Gábor korábban hatszor húzhatta magára a magyar válogatott címeres mezét, így a Pintér Attila összetartásairól is megvan a véleménye.

– Szerintem mindenkinek meg kell felelnie annak, amit az aktuális szövetségi kapitány kér. Ez egy új kezdeményezés, amihez sokan furán állnak hozzá, de a mindenkori szövetségi kapitány kérését illik teljesíteni, hiszen azért van kinevezve – zárta a beszélgetést Korolovszky Gábor.

Első az egyenlők között?

A bajnoki és kupacímvédő Rába ETO ezen a héten nem engedte el játékosait a válogatott összetartására, és ez nem először fordult elő. A győriek csütörtökön kupa-negyeddöntőt játszottak, és 17-3-ra győztek az Újszegedi TC ellen, amelynek több alapjátékosa hiányzott, például az első számú kapusa is, aki történetesen éppen a válogatott keretedzésén tartózkodott…

A magyar teremlabdarúgó-válogatott másodedzőjét arról is megkérdeztük, mi a véleménye a győriek hozzáállásáról, de ebben a témában nem kívánt véleményt nyilvánítani. A dolog érdekessége, hogy Sito Rivera szövetségi kapitány kinevezését többek közt az MLSZ futsal bizottságának elnöke, Drucskó Zoltán szorgalmazta, aki egyben a Rába ETO elnöke is…

Olvasói sztorik