Futsal

Válogatott vereség a franciáktól

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta második edzőmeccsét Franciaországban a magyar teremlabdarúgó-válogatott. A mieink kedden 3-2-re nyertek, szerdán viszont 6-4-re kikaptak. A szünetben 2-2 volt az állás.

A franciák ezúttal is bizonyították, hogy erőteljes fejlődésen ment keresztül náluk a futsal az utóbbi időszakban, az első félidőben kétszer is vezetést szereztek, igaz, mindkétszer sikerült egyenlítenünk, Rábl János és Trencsényi János voltak a gólszerzők.

A második félidőben Lódi Tamás találatával már a mieinknél volt az előny, de a hazaiak egy meglehetősen szigorúan befújt büntetővel egyenlítettek. Sito Rivera ezután úgy döntött, hogy támadásban lehozza a kapust, így gyakoroltatja az emberelőnyös játékot a csapattal, de ezúttal nem sült el jól a váltás, a hazaiak a megszerzett labdákból rendre eredményesek voltak, és 6-3-ra elhúztak. A hajrában Szeghy Szabolcs szépített ugyan az eredményen, de a vereséget nem tudtuk elkerülni, a hazaiak 6-4-re győztek.

– Két nap alatt két roppant megerőltető mérkőzést játszottunk, a játékosok nincsenek hozzászokva ilyen fokú terheléshez, ráadásul a győriek az utóbbi hetekben rengeteg meccset játszottak klubcsapatukban, és érezhetően kimerülten érkeztek az összetartásra. Ez meghatározó volt a második meccsen, a találkozó végén már nem tudtunk kellően koncentrálni – mondta az MLSZ honlapján Korolovszky Gábor, a válogatott másodedzője. – A franciák dinamikus, gyors, jól cselező játékosokkal rendelkeznek, fizikálisan nem tudtuk felvenni velük a versenyt. Hasznos meccseken vagyunk túl, sikerült előrelépnünk mind mentálisan, mind taktikailag, és a pontrúgásokban is fejlődtünk.

– Mesterien játszottunk. A játékosaink elhatározták, hogy a keddi vereség után javítanak. Az első meccsen legalább döntetlent érdemeltünk volna, de ma a végén jobbak voltunk. A magyarok is remekül teljesítettek, de taktikailag jobbat nyújtottunk, és közönségszórakoztatóan játszottunk. Ez a siker szilárd alapot adhat, jó előjel a jövőre nézve – mondta Pierre Jacky, a franciák szövetségi kapitánya.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Franciaország–Magyarország 6-4 (2-2)

Magyarország: Tóth Gy. – Trencsényi, Szeghy, Rábl, Dróth. Csere: Balázs Z., Halmos M., Lódi, Lovas, Gyurcsányi, Öreglaki, Gál I., Dávid R., Harnisch. Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Olvasói sztorik