Futsal

Győzött a magyar válogatott

Teremlabdarúgóink 3-2-re nyertek a francia válogatott elleni első edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott kedden felkészülési mérkőzést játszott Franciaországgal, Saint-Quentinben. A szünetben 1-1-re álltak a felek, aztán a hazaiak vezetést szereztek, de a magyarok előbb egyenlítettek, végül pedig a győztes gólt is megszerezték.

A mieink kezdték fölényben a keddi meccset, de az eredményben sokáig nem mutatkozott meg a labdabirtoklási fölény. Dróth Zoltánnak három ígéretes lehetősége volt, de ezek kimaradtak, a franciák pedig egy kósza helyzetből, nagyon szép ollózós találattal megszerezték a vezetést, majd lőttek egy kapufát is. Nem sokkal ezután egy szép kombináció végén Lódi Tamás játszott Dróth-hoz, aki egy váratlan visszahúzással hozta helyzetbe Rábl Jánost, ő pedig becsúszva a kapuba lőtte a labdát.

A második félidő negyedik percében Dávid Richárd révén átvette a vezetést a magyar csapat, amelynek azonban hamar összegyűlt az öt szabálytalansága, ezért az utolsó 12 percben óvatosan kellett játszania. A 28. percben Belhaj egy kontrából kilőtte az alsó sarkot, ezzel lett 2-2 az állás. Az egyenlítés után áttért az öt a négy elleni játékra a magyar válogatott, és Dróth hamarosan újra vezetéshez juttatta a csapatot.

Az utolsó három percben a franciák is lehozták a kapusukat, de gólszerzési lehetőség a mieink előtt adódott, kétszer is hibáztak az üres kapuval szemben. A lefújás előtt a franciák kaptak egy kisbüntetőt, de nem éltek a lehetőséggel, így a magyarok 3-2-es győzelmet arattak.

– Nagyon jó meccs volt, a sportág jó promóciója. Nagyon kemény ellenféllel álltunk szemben, volt lehetőségünk a döntetlenre, de sajnos kimaradtak a helyzeteink – mondta Pierre Jacky, a franciák szövetségi kapitánya.

– A csapat meccsről-meccsre fejlődik, egyre többet látunk viszont az edzésen gyakoroltakból. Nagyszerűen küzdöttek a fiúk, és ami fontos igazi csapatként, csak gratulálni tudok nekik – mondta a mérkőzés után Sito Rivera szövetségi kapitány az MLSZ honlapján.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Franciaország–Magyarország 2-3 (1-1)

Magyarország: Balázs Z. – Trencsényi, Szeghy, Rábl, Dróth. Csere: Tóth Gy., Halmos M., Lódi, Lovas, Gyurcsányi, Öreglaki, Gál I., Dávid R., Harnisch. Szövetségi kapitány: Sito Rivera

Gólszerzők: Hamdoud (12.), Belhaj (28.), illetve Rábl (13.), Dávid R. (24.), Dróth (31.)

Olvasói sztorik