Futsal

Franciaországban a válogatott

A magyar teremlabdarúgók kedden és szerdán is megmérkőznek a házigazda franciákkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott a múlt héten Kuvait ellen lépett pályára Móron, és 0-2-es félidő után 3-2-es győzelmet aratott. Sito Rivera együttese máris újabb meccseket játszik, kedden és szerdán 20 órától a franciaországi Saint Quientinben mérkőzik meg a házigazdákkal.

A múlt heti kerethez képest jelentős változás, hogy visszakerültek a csapatba a bajnoki címvédő Rába ETO játékosai (Balázs Zoltán, Dróth Zoltán, Lódi Tamás és Harnisch Ákos), így a mieink legerősebb összeállításukban készülnek a meccsre.

A franciák a teremszakágban nem tartoznak a világ legjobbjai közé (a negyvenedik helyen állnak a világranglistán, míg a mieink a 28. pozíciót foglalják el), de sokat fejlődtek az elmúlt években, még ha az idei Európa-bajnoki kvalifikáció során már az előselejtezőben el is véreztek.

– Az első meccsre a saját elképzeléseink szerint fogunk készülni és taktikát választani, a másodikra már az első meccs tapasztalataihoz mérten alakítjuk a játékot – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera. – A francia válogatott egy fizikailag erős, gyors csapat, nem lesz könnyű dolgunk ellene. A nemzetközi ritmus felvételéhez elengedhetetlen, hogy nagy iramú meccseken edződjünk, ezért is lesz hasznos ez a páros mérkőzés, amely már a kétezer-tizenhatos világbajnoki selejtezőire való felkészülésünket szolgálja.

Olvasói sztorik