Futsal

Kuvait a szerdai ellenfél

A magyar teremlabdarúgó-válogatott Móron lép pályára, barátságos meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Idén még két felkészülési meccs vár a magyar teremlabdarúgó-válogatottra. Szerdán 19 órától Kuvait lesz az ellenfél Móron, decemberben pedig a francia válogatottal játszik együttesünk.

A kuvaitiakat nem jegyzik a világ élcsapatai között, de az utóbbi években rengeteget fejlődött náluk a sportág, olyannyira, hogy résztvevői voltak a 2012-es világbajnokságnak, ahol legyőzték az egyiptomiakat, és szoros meccset játszottak a csehekkel is. A kuvaiti válogatottat Luis Fonseca személyében immár évek óta spanyol szövetségi kapitány irányítja, akinek munkája során sikerült ütőképes együttest kialakítania.

– Tudomásul kell venni, hogy ma már minden egyes ellenfelet komolyan kell venni, nincs könnyű meccs, bárki is legyen a rivális – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera kapitány segítője, Korolovszky Gábor. – Az utóbbi években a kisebb válogatottak is nagyon sokat fejlődtek, Kuvaitban ráadásul hosszabb ideje minőségi szakmai munka folyik, spanyol szakvezetővel készül a csapatuk. Nekünk az a célunk, hogy minden egyes mérkőzésen, így most is olyan mentalitással lépjünk pályára, olyan teljesítményt nyújtsunk, mintha tétmeccset játszanánk, illetve a játékosok nagy sebességű meccsen rázódjanak bele a nemzetközi ritmusba.

A csapatnak nem lesz tagja négy kulcsember, a bajnoki címvédő Rába ETO-ban szereplő Harnisch Ákos, Dróth Zoltán, Lódi Tamás és Balázs Zoltán, mert ők a napokban Lisszabonban szerepeltek az UEFA Futsal Cup elitkörében. A szerdai meccsen Sito Rivera elsősorban hatékony, agresszív védekezést vár a játékosaitól, ezen a területen ugyanis még lát lemaradást a válogatottnál, de a helyzetkihasználásra is ráfér a javulás, a korábbi mérkőzéseken ugyanis a szükségesnél alacsonyabb hatékonysággal működött a lehetőségeink gólra váltása.

Olvasói sztorik