Futsal

Kuvait ellen készül a teremcsapat

Az idei naptári évben még több barátságos mérkőzés is vár a futsal válogatottra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar teremlabdarúgó-válogatott következő fellépése a Kuvait elleni, hazai barátságos mérkőzés lesz november 27-én, Móron. Ezt követően december 2-5. között Franciaország ellen játszik idegenben a csapat.

A felnőtt keretben új ember Gál István, Tihanyi Csaba, Fekete Viktor és Angyalos András, ők jó teljesítményük mellett annak köszönhetik kerettagságukat, hogy a bajnoki címvédő Rába ETO játékosai az UEFA Futsal Cup elitkörében szerepelnek, így nem tarthatnak az együttessel a móri meccsre. Tomas Rivera Amoros mindenkivel számol a távolabbi jövőben is, vagyis nem arról van szó, hogy beugróra volt szükség a hiányzók miatt.

– A keret új tagjait már ismerem, az előző válogatott összetartásra is meghívtam őket. Tetszett a teljesítményük, véleményem szerint komolyan lehet velük számolni hosszú távon is – mondta az MLSZ honlapján Sito Rivera. – A jelenlegi bő válogatott keret tizennyolc fős, és minden játékost igyekszünk folyamatosan figyelemmel kísérni. Az elvárásaim nem változtak, a válogatott keretbe be és kikerülni is teljesítmény alapján lehet. Célom egy olyan keret kialakítása, amely kijuthat a kétezer-tizenhatos világbajnokságra.

Az U21-es és az U19-es csapat sem marad mérkőzések nélkül, a fiatalok a Visegrádi Négyek Tornáján lépnek pályára november 30-án és december 1-jén a szlovákiai Poprádon. Az utánpótlás-válogatottak az A-válogatotthoz hasonlóan Móron készülnek a poprádi tornára, ezt követően utaznak Szlovákiába, ahol az első napon a házigazdákkal és a lengyelekkel, másnap a csehekkel mérkőznek.

A felnőtt válogatott kerete

Kapusok: Tihanyi Csaba (Berettyóújfalu), Tóth Gyula (Dunakeszi)

Mezőnyjátékosok: Kun Gábor (Dunakeszi), Dávid Richárd, Rábl János, Lovas Norbert, Trencsényi János, Gál István (mindannyian Berettyóújfalu), Angyalos András, Fekete Viktor (mindkettő DEAC), Gyurcsányi Zsolt, Halmos Máté (mindkettő Swietelsky-Haladás VSE), Szeghy Szabolcs, Öreglaki Norbert (mindkettő MAFC-BME)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik