Futsal

Ez a vereség a búcsút jelentheti

A Rába ETO 6-1-re kikapott a házigazda portugál Sportingtól az UEFA Futsal Cup elitkörében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Telt ház, négyezer néző előtt játszott csütörtök este a győri csapat, amelynek kezdőcsapatában mind a négy mezőnyjátékos külföldi volt, ráadásul a spanyol Victor López Real sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

A várakozásoknak megfelelően hazai rohamokkal indult a meccs, Balázs Zoltánnal többször is bravúrra volt szüksége a kapuban, hogy csapata ne kerüljön hátrányba. Az ötödik percben, Marcelinho bombájánál már ő is tehetetlen volt (1-0). Egy perccel később Lódi Tamás került ziccerbe, de a portugál kapus nagyot védett. A folytatásban változatos mezőnyjáték zajlott a pályán, de helyzetei inkább a Sportingnak voltak. A 11. percben egy villámgyors kontra végén Pedro Cary révén növelte előnyét a házigazda (2-0). Mivel a 15. perc elején Divanei is betalált, már a szünet előtt eldőlt a meccs (3-0).

Ahogy az első félidőben, úgy a fordulás után is voltak biztató momentumai, szép megoldásai, felvillanásai a győri csapatnak, de a játékot a hazaiak irányították. Alex a 25. percben ezt egy góllal is nyomatékosította, de Harnisch Ákos jóvoltából sikerült szépítenie a Rába ETO-nak (4-1). Alex újabb gólja és Déo találata még fölényesebbé tette a portugál sikert, mindez azt jelenti, hogy bár matematikailag még van esélye a továbbjutásra a magyar bajnoknak, gyakorlatilag eldőlt, hogy kiesik az elitsorozatból.

UEFA Futsal Cup, elitkör, 1. forduló

Sporting (portugál) – Rába ETO 6-1 (3-0)

Almada, 4000 néző. Játékvezetők: Lemal (belga), Malfer (olasz)

Sporting: Joao Benedito – Paulinho, Pedro Cary, Divanei, Joao Matos. Cserék: Marcelinho, Djo, Deo, Caio, Castro, André, Alex. Edző: Nuno Dias

Győr: Balázs Z. – Alvarito, Carlitos, Juanra, Fábio Aguiar. Cserék: Peczár, Lódi, Püspök, Harnisch, Dróth, Bognár. Edző: David Madrid Sanchez

Gólszerzők: Marcelinho (5.), Pedro Cary (11.), Divanei (15.), Alex (25., 34.), Déo (37.), illetve Harnisch (32.)

A csoport másik csütörtöki mérkőzésén:

Araz Naxcivan (azerbajdzsáni) – Eindhoven (holland) 6-3 (3-2)

November 22. péntek

19 óra: Rába ETO – Araz Naxcivan (TV: Sport1)

21.30: Sporting – Eindhoven

November 24. vasárnap

15.30: Eindhoven – Rába ETO (TV: Sport2)

18 óra: Araz Naxcivan – Sporting

Olvasói sztorik