Futsal

Egyik legjobbja nélkül az ETO

A jövő héten rendezik az UEFA Futsal Cup elitkörének lisszaboni tornáját a győriek részvételével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Minél több pontot szeretne szerezni a bajnoki címvédő Rába ETO csapata az UEFA Futsal Cup jövő heti, lisszaboni csoportküzdelmei során, amelyből az első helyezett jut be a négyes döntőbe.

A magyar bajnok szerdai, győri sajtótájékoztatóján Drucskó Zoltán ügyvezető elnök leszögezte, erős csoportba kerültek, majd hozzátette: a portugál Sporting élvezi a hazai pálya előnyét, az azerbajdzsáni Araz az ETO információja szerint ezekben a napokban is erősíti a játékoskeretét, a holland Eindhoven ellen viszont jó esély van a győzelemre.

A klubvezetés azt várja, hogy ebben a kiírásban minél több pontot gyűjtsön a csapat, amely így a mostani második helyett jövőre esetleg az első kalapba kerülhetne. A selejtezőkörben százszázalékosan teljesített az ETO.

– A tervünk az, hogy a jövőre Győrött elkészülő új, multifunkcionális csarnokban elitkört rendezhessünk – folytatja Drucskó Zoltán. – Akkor szerintem reális esélyünk lenne arra, hogy akár a négyes döntőbe is bekerüljünk.

A jövő csütörtöktől vasárnapig tartó tornáról talpcsonttörés miatt hiányozni fog a spanyol Victor. A győri klub szerette volna pótolni őt, de a magyar átigazolási szabályzat ezt nem teszi lehetővé.

– Meggyőződésem, hogy ez hiba a magyar szövetség részéről, ugyanis mi nemcsak az ETO-t, hanem Magyarországot és a magyar labdarúgást is képviseljük a futsal bajnokok között – fogalmazott David Madrid Sánchez, a Rába ETO spanyol vezetőedzője. – A papírforma alapján a Sporting a favorit, de ennek nincs nagy jelentősége. Az első meccsünket játsszuk vele, döntő lehet, hogy milyen eredményt érünk el. A csapatunkban a nehézségek ellenére érzek annyi erőt, hogy ha a szerencse mellénk áll, nagy dolgokat is meg tudunk valósítani.

UEFA Futsal Cup, elitkör, Lisszabon

November 21. csütörtök

18 óra: Araz Naxcivan (azerbajdzsáni) – Eindhoven (holland)

20.30: Sporting (portugál) – Rába ETO

November 22. péntek

18 óra: Rába ETO – Araz Naxcivan

20.30: Sporting – Eindhoven

November 24. vasárnap

14.30: Eindhoven – Rába ETO

17 óra: Araz Naxcivan – Sporting

Olvasói sztorik