Futsal

Az út elején jár a Rába

A győriek kapusa, Balázs Zoltán elmondta, előzetesen erősebbnek vélték a grúz ellenfelet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második fordulóban is győzelmet aratott a Rába ETO teremlabdarúgó-csapata az UEFA Futsal Cup főtáblájának győri tornáján. A magyar bajnok az első körben a Szarajevót, aztán a bolgár Várnát győzte le. Az utolsó fordulóban, pénteken a négy ponttal második helyezett Iberia Star Tbiliszi ellen lépnek pályára a házigazdák. A meccsnek gyakorlatilag nincs komoly tétje az ETO számára, hiszen hat pontjával már biztos továbbjutónak mondhatja magát.

Balázs Zoltán, a győriek remekelő kapusa a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ugyanolyan nehéz meccsre számít az utolsó fordulóban, mint eddig. A hálóőr szerint még nem lehet megállapítani, erősebb-e az idei csapat, mint a tavalyi, de az biztos, hogy jó úton jár a Rába ETO.

– Az első és a második fordulón már túl vannak. Ilyen erősségű ellenfelekre számítottak?
– Előzetesen azért erősebbnek gondoltuk volna a Tbiliszit – magyarázta Balázs Zoltán. – Tavaly is találkoztunk velük, akkor jóval határozottabb játékot mutattak, mint a mostani meccseiken. Az is igaz, hogy akkor szinte csak brazilok alkották a csapatukat, most pedig talán nincs a keretükben egy sem. Gyengébb játékot mutattak eddig, mint tavaly. Azonban nem szabad félvállról venni az utolsó találkozót sem. Nem feltartott kezekkel jönnek ellenünk, nekik is kellenek a pontok.

– Előzetesen azt várhattuk, az utolsó meccs lesz a legnehezebb. Látva az erőviszonyokat, helytálló még ez a kijelentés?
– Az eddig látottak alapján elmondható, a három ellenfelünk közel azonos játékerőt képvisel. Nehéz meccsre készülünk, ugyanolyan találkozóra számítok, mint az előző kettő. Nagyon oda kell figyelnünk. Minden bizonnyal megpróbál hibákra kényszeríteni minket a Tbiliszi, a félpályánál akar majd labdát szerezni, így a passzainknál maximális koncentrációra lesz szükség, hogy ne adjunk kontralehetőséget számukra.

– Az előző meccsén, a Szarajevó ellen nulla-nullát játszott a pénteki ellenfél. Mennyire meglepő ez az eredmény?
– Futsalban nagyon ritka, hogy nem esik gól egy találkozón. Végig mezőnyjáték folyt, azonban a kapuk előtt is kialakultak helyzetek. Furcsa eredmény, az biztos, de azt is hozzá kell tenni, hogy az utolsó pillanatban betalált a Tbiliszi, csak az már játékidőn túl esett.

– Az utolsó meccstől függetlenül megvan a továbbjutás. Milyen eredményt várhatunk a csapattól a folytatásban, illetve erősebb a mostani Győr, mint például a tavalyi?
– Erre még nehéz lenne választ adni. Egész más taktikával játszunk, mint korábban, és a keretben is kicserélődött jó néhány játékos. Az, hogy jobbak vagyunk-e, majd a nehezebb ellenfelekkel szemben derül ki. Még az út elején vagyunk, sokat kell együtt készülnünk. Az elmúlt hetek a válogatottról szóltak, két-három hetet tudtunk csak a győri társakkal dolgozni. A következő körig viszont lesz elég időnk arra, hogy még jobban összecsiszolódjunk.

Olvasói sztorik