Futsal

Továbbjutott a Győr

A Rába ETO 5-0-ra győzött a bolgár Grand Pro Várna ellen az UEFA Futsal Cup főtáblájának második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, főtábla, D-csoport, 2. forduló
Rába ETO – FC Grand Pro Várna (bolgár) 5-0 (3-0)
Győr, 500 néző
Győr: Balázs Z. – Lódi, Harnisch, Dróth, Juanra. Cserék: Peczár, Bárdosi, V. López, Alvarito, Carlitos, Püspök, Bognár, Fábio. Edző: David Madrid Sanchez
Várna: Ivanov – Kostics, Kosev, Pantev, Jovanovics. Cserék: Bratovanov (kapus), Karageorgiev, H. Dimitrov, D. Dimitrov, Popcsev, Kolev, Krastev, Nestoroj. Edző: Dimitar Pantev
Gólszerzők: Dróth (3.), Alvarito (17., 24.), Carlitos (18.), Harnisch (29.)
Kiállítva: Ivanov (18.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második fordulóval folytatódott az UEFA Futsal Cup főtáblájának győri tornája. Az ETO az első fordulóban 4-2-re verte a Szarajevót, míg a Várna 2-1-es vereséget szenvedett az Tbiliszitől.

Alig 15 másodperc telt el, amikor Harnisch szerzett labdát az ellenfél térfelén, lövése azonban a kapufán csattant. A másik oldalon Balázs Zoltánnak kellett figyelnie egy szabadrúgás után. A harmadik percig kellett várni az első gólra: Dróth Zoltán kapott labdát a hosszú oldalon, és jobbal védhetetlenül lőtt a léc alá (1-0).

Az első percek győri fölénye megmaradt a folytatásra is, ügyesen járatták a hazaiak a labdát, de az utolsó passzokba hiba csúszott, így komoly veszély nem alakult ki az ellenfél hatosa előtt. A várnaiak egyértelműen a védekezésre koncentráltak, így a Győr próbálta sok passzal fárasztani a bolgárokat.

A félidő közepére némileg változott a játék képe, kijött a szorításból a Várna, látszott a vendégeken, hogy vissza akarnak jönni a meccsbe. A 13. percben a hatos előteréből lőhetett szabadrúgást a bolgár csapat, de megúszta az ETO ezt a helyzetet. Egy perccel később egy újabb pontrúgás után ismét Balázs védett magabiztosan. Figyelniük kellett a győrieknek, hiszen az utóbbi szabadrúgást megelőző szabálytalansággal máris összegyűlt az öt fault.

Ismét magára talált az ETO: teljesen letámadta a Várnát, hibára késztetve ezzel az ellenfelet. Egy ilyen letámadás után a 17. percben Alvarito szerzett labdát, és a kapus mellett a hálóba bombázott (2-0). Egy perccel később megfogyatkozott a Várna, Ivanov kapus ugyanis könyökkel semlegesítette Lódit, amiért végleges kiállítással sújtották. Az emberelőnyt azonnal gólra váltotta az ETO: Carlitos kapott labdát a jobb oldalon, bokából először a kapufára emelt, majd a kipattanót a hálóba zúdította (3-0).

A második félidőt is lendületesebben kezdte a Győr, de Balázs Zoltán remek védése is kellett ahhoz, hogy ne szerezzen gólt a Várna. A 24. percben Alvarito villant ismét, szemben a kapuval kilőtte a jobb alsót (4-0). A középkezdés után újabb gólt szerezhetett volna a magyar csapat, de Dróth a kapus lábát találta telibe. A 29. percben Harnisch a kapuba passzolta a Dróth Zoltántól visszakapott labdát (5-0).

Az utolsó percekben már nem kockáztatott a hazai csapat, biztosan játszott, de nem volt már akkora lendület a támadások felvezetésében. Az eredmény már nem változott, így az ETO a hat megszerzett pontjával már biztosan továbbjutó a csoportból.

A másik mérkőzésen: Iberia Star Tbiliszi (grúz) – KMF Tango Sarajevo (bosnyák) 0-0

A csoport állása két forduló után: 1. Rába ETO 6 pont, 2. Iberia Star Tbiliszi 4 pont, 3. KMF Tango Sarajevo 1 pont, FC Grand Pro Várna 0 pont

A további program

Október 4. péntek

17 óra: FC Grand Pro Várna – KMF Tango Sarajevo

19.30: Iberia Star Tbiliszi – Rába ETO

Olvasói sztorik