Futsal

Fordított, így csoportelső a Rába

Az ETO 3-1-re nyert a grúz Iberia Star Tbiliszi ellen az UEFA Futsal Cup főtábláján.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, főtábla, D-csoport, 3. forduló
Rába ETO – Iberia Star Tbiliszi (grúz) 3-1 (0-0)
Győr, 500 néző
Győr: Balázs Z. – Lódi, Harnisch, Dróth, Juanra. Cserék: Peczár, Bárdosi, V. López, Alvarito, Carlitos, Püspök, Bognár, Fábio. Edző: David Madrid Sanchez
Tbilszi: Akopov – Dzabiradze, Kakabadze, Todua, Jvarashvili. Cserék: Bukia (kapus), Sigunava, Tibilashvili, Lukava, Totlaze, Tikurishvili Edző: Alekszandr Szarkiszjan
Gólszerzők: Todua (30.) illetve Dzabiradze (öngól, 33.), Lódi (37.) Fábio (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek este a harmadik fordulóval folytatódott az UEFA Futsal Cup főtáblájának győri tornája. Az utolsó mérkőzésen a Rába ETO a grúz Iberia Star Tbiliszi csapatával mérkőzött. A győriek szerdán kiütéssel, 5-0-ra győzték le a bolgár Várnát, és így biztosan továbbjutottak Európa legjobb 16 együttese közé. Mivel a zöld-fehérek pénteki ellenfele, a legnagyobb riválisnak számító grúz gárda pontot vesztett a Szarajevó ellen, így a hazaiaknak már egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy a négyes csoport első helyén végezzenek. A grúzok számára egy vereség a búcsút jelenthette volna.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, az első percekben az Iberia Star próbálta magához ragasni a játék irányítását. Az első kaput eltaláló lövést is a grúzok jegyezték, de Todua löketét magabiztosan hárította Balázs Zoltán. Aztán lassan kezdett magára találni a győri alakulat: egy szép összjáték után Alvarito lőtt kapura, de egy védő blokkolni tudott. A következő percekben az ETO saját kapuja elé szorította a grúz gárdát, de az Iberia védelme jól állta a sarat, Akopov többször is nagyot védett. Egy kontrából aztán megindultak a grúzok, de a kivetődő Balázs mellett csak a kapufát találták el. A 11. percben megint Todua veszélyeztetett, de jól eltalált lövését a győri kapus lefülelte. Egy perccel később Dróth csőrözött rá egy lecsorgó labdát, de fél méterrel célt tévesztett. Két perc múlva megint egy győri helyzet: egy gyönyörű kényszerítő után Fabio közelről a kapusba bombázott.

Öt perccel a félidő vége előtt Dróth kétszer is jól vette célba a sarkot, de Akopov mindkétszer bravúrral védett. Továbbra is ostromolta az ETO az ellenfél kapuját, de Harnisch nagy helyzetben fölé lőtt. Már csak egy perc volt hátra a szünetig, amikor megint Dróth próbálkozott, erős lövését Akopov kivédte, a labda Lódi Tamás elé pattant, aki csak belekapni tudott, így az üres kapu fölé szállt a lövés.

A második játékrész ugyanúgy folytatódott, ahogy az első véget ért. Támadott az ETO, de a kaput nem tudta bevenni. A házigazdák lövései rendre mellé szálltak, vagy a kapus hárított. A játék képe alapján szinte a semmiből szerzett gólt az Iberia a 35. percben: Fábio hibája után Todua volt eredményes (0-1).

A kapott gól után az ETO lehozta a kapusát, és sikerült is egyenlítenie: Harnisch adta ki a labdát a szélre Lódinak, aki centerezni próbált, de Dzabiradze lábáról a kapus lábai között a hálóban kötött ki a labda (1-1). Néhány perccel a vége előtt aztán fordított az ETO, Alvarito szépségdíjas passzát Lódi juttatta közelről a kapuba (2-1).

A mérkőzés végén mindent elkövettek a grúzok az egyenlítésért, ami számukra a továbbjutást jelentette volna, de egy kontrából Fábio eldöntötte a találkozót (3-1).

A csoport végeredménye: 1. Rába ETO 9 pont, 2. Tango Szarajevó (bosnyák) 4 pont (10-8), 3. Iberia Star Tbiliszi (grúz) 4 (3-4), 4. FC Grand Pro Várna (bolgár) 0

Olvasói sztorik