Futsal

Kétgólos hátrányból vertük Kuvaitot

Elemlámpa fénye mellett melegített a magyar teremlabdarúgó válogatott.

Kapcsolódó cikkek

A Sito Rivera vezette magyar futsalválogatott az első félidőben nem tudott gólt szerezni a Kuvait elleni felkészülési meccsen, de a második játékrészben szerzett három találat végül győzelmet ért.
Telt ház és sötétség fogadta a csapatokat a móri Wekerle-csarnokban, nem sokkal a tervezett kezdés előtt ugyanis elment az áram a helyszínen (és a fél városban), ezért a játékosok elemlámpa fénye mellett melegítettek, és némi csúszással kezdték a találkozót. A meccs egyik érdekessége, hogy mindkét csapatot spanyol kapitány vezeti, nálunk Sito Rivera, míg a 2012-es világbajnokságon is résztvevő kuvaitiaknál Ignacio Garcia Lopez irányít – olvasható az MLSZ honlapján.

A magyar válogatott négy kulcsembere nélkül készült a meccsre, a győri különítmény (Harnisch Ákos, Lódi Tamás, Dróth Zoltán) nem vett részt az összetartáson, mert a múlt héten az UEFA Futsal Cup elitkörében szerepeltek az ETO-val.

Az első öt perc kiegyenlített játékot hozott, ezt követően többet birtokoltuk a labdát, azonban Kuvait veszélyes kontrákat vezetett. A 9.percben nagy magyar lehetőség maradt ki, Angyalos középre tett labdáját Trencsényi öt méterről a kapusba rúgta. A 11. percben Angyalos eladott labdájával indultak a vendégek, három a kettőben vezették a kapura, azonban Hammad Alawadhi bal sarokra tartó lövését Tóth Gyula magabiztosan védte. A 13. percben egy jobboldalról keresztbe adott labdát Almosabehi tett középre, majd Halmos Máté egy szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába sodorta a labdát (0-1).

A gól után a kuvaitiak egy fokozattal magasabb sebességre kapcsoltak, rögtön egymás után két nagy helyzetük is volt, először Abdulrahman Altaweel, majd Abdulrahman Alwadi lőtt a kapu mellé. Az utolsó három percben felpörögtek a mieink, a 18. percben tíz méterről Rábl próbálkozott, a jobb sarokra tartó erős lövését védte Rashed, aki egyből ezután Gyurcsányi lövését ütötte a kapu fölé. A huszadik percben, másodpercekkel a szünet előtt, egy baloldalról középre tett labdára Abdulrahman Alwadi érkezett határozottan, és megszerezte csapata második gólját (0-2).

Bátran kezdtük a második játékrészt, rögtön az első másodpercekben Trencsényi János előtt adódott egy helyzet a hatos bal sarkánál, de lövését blokkolták. Nem nem sokkal ezt követően hazai gólnak örülhetett a közönség, a 21. percben Rábl János passzát a büntetőterületen belülről, jobbal Lovas Norbert rúgta kiválóan a hosszú felsőbe (1-2). A mérkőzés 23. percében Rábl megszerezte az egyenlítést is: Szeghy baloldali passzát követően a hatosról lőtt a bal felső sarokba (2-2). A magyar csapat nem állt le, a 25. percben átvette a vezetést, Gyurcsányi Zsolt a kapus és a védők mellett középre gurított, az egyik kuvaiti védő beleakadt a labdába, melyet ezt követően Öreglaki Norbert lőtt a hálóba (3-2).

A vezető gól után is folytatódott a magyar fölény, a 25. percben Szeghy életerős baloldali lövését védte Rashed, míg a 28. percben Rábl lőtt kiválóan, ezúttal kivételesen a jobboldalról, lövését a kuvaiti hálóőr bravúrosan ütötte ki. A 30. percben Öreglaki húzott el a jobboldalon, majd a büntetőterületen belülről középre lőtt félmagasan, a kapus azonban ezt is hárította.

Kuvait a második játékrészben alárendelt szerepet játszott, kontrái elhaltak a védelmünkön, a 32. percben azonban egy bombaerős, a keresztlécre lőtt labdával törték meg egy pillanatra a magyar szurkolók jó hangulatát a vendégek. A hátralévő időben az agresszív letámadásunknak köszönhetően az ellenfél már nem tudott újítani, a magyar játékosok szorgalmasan visszazártak és lekapcsolták a kuvaiti támadásokat. Az utolsó másodpercben azért még lőttek egy kapufát a vendégek, de az eredmény nem változott, 3-2-es győzelemmel zártuk a találkozót.

– Az első félidőben a kuvaitiak és mi is hatszor lőttünk kapura, ők két gólt szereztek ebből, mi egyet sem – értékelt a találkozó után Sito Rivera. – A győzelem kulcsa az volt, hogy a szünet után fel tudtuk venni az ellenfél által diktált tempót, és öt perc alatt megfordítottuk az állást. Az új játékosok teljesítményével elégedett voltam, annak ellenére, hogy kevés időt töltöttek még velünk, jól játszottak, és megvalósították a pályán, amit kértem tőlük. Az ilyen meccsek kitűnően szolgálják a felkészülésünket, de sok munka vár még ránk ahhoz, hogy elérjük célunkat, és kijussunk egy világversenyre.

Felkészülési mérkőzés, Mór

Magyarország – Kuvait 3-2 (0-2)

Magyarország: Tóth Gy. – Trencsényi, Rábl, Lovas, Halmos. Cserék: Öreglaki, Gál I., Angyalos, Dávid R., Gyurcsányi, Szeghy, Kun.
Kuvait: Rashed – Hayat, Altaweel, Almosabehi, Alawadhi. Cserék: Alwadi, Almukairi, Washed, Aldawshari, Alaafai, Alshatti, Almazed.

Gólszerzők: Lovas (21.), Rábl (23.), Öreglaki (24.), ill. Halmos (öngól, 13.), Abdulrahman Alwadi (20.)

Olvasói sztorik