Futsal

Még le vannak maradva az elittől

Harnisch Ákos szerint a fáradtság is közrejátszott abban, hogy a Rába ETO döntetlenre végzett az Aramis ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten Lisszabonban rendezték az UEFA Futsal Cup elitkörének küzdelmeit, amelyre a Rába ETO is kvalifikálta magát. A házigazda Sporting és az azerbajdzsáni Araz Naxcivan elleni vereség után a holland Eindhovent megverte a magyar bajnok, így csoportja harmadik helyén zárta a tornát.

Az ETO válogatott játékosa, Harnisch Ákos a Portugáliában rendezett minitornáról a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, hogy az igazi elittől még le van maradva a magyar csapat.

– Az első két mérkőzésről azt tudom mondani, hogy nagyobb költségvetéssel rendelkező csapatokkal találkoztunk. Ellenük kijött az a különbség, hogy olyan játékosokat tudnak igazolni, akikkel mi nem tudjuk felvenni a versenyt – kezdte Harnisch Ákos. – Két remek csapattal néztünk farkasszemet, ennek ellenére mindent elkövettünk, de jelen pillanatban ez a realitás. Úgy gondolom, hogy a holland csapattal nagyjából azonosak vagyunk, a ranglistán is csak egy picivel állunk előrébb. Azon a meccsen jól is játszottunk, és hamar rúgtunk három gólt. Úgy gondolom, ott ők már lélekben egy kicsit feladták, és sikerült is megnyernünk a találkozót. A tornát összességében pozitívnak tartom, mert megláthattuk, miben kell még fejlődnünk, és hogy az igazi elittől még le vagyunk maradva.

A Rába ETO egy évvel ezelőtt egy győzelemmel és két döntetlennel fejezte be az elitkört, és Harnisch is úgy érzi, hogy tavaly jobbak voltak.

– Úgy gondolom, hogy ez most rosszabbul sikerült, mint a tavalyi, de akkor rengeteg szerencsénk is volt. Most ez így jött össze, de ebben a körben már borzasztóan nehéz pontot lopni bárkitől – vélekedett a válogatott teremlabdarúgó. – Akiket hozzánk rendelnek, azok szinte biztosan erősebbek, mint mi. Most pedig ezekről az azeri, kazah csapatokról csak azt lehet tudni, hogy tele vannak ismeretlen brazil játékosokkal. Annyi jó futballista van ezekben a csapatokban, hogy jobbak, mint akár egy portugál bajnok.

A Rába ETO csütörtökön 3-3-as döntetlent játszott az Aramis együttesével, így eldőlt, hogy idén sem lesz százszázalékos teljesítménnyel aranyérmes a hazai bajnokságban.

– Elég rossz érzés, nagyon fáradtan léptünk pályára az Aramis ellen – mesélte Harnisch Ákos. – Nem volt annyira jó, hogy a BL után egyből játszanunk kellett, de így is halasztottunk már rengeteg mérkőzést. Igazából nem történt semmi, nincs nagy baj. Vezettünk egy-nullra, de nem játszottunk túlságosan magabiztosan, az Aramis pedig rögtön kihasználta, ha hibáztunk. A vezetést is átvették, és még nekünk volt szerencsénk, hogy a végén egyenlíteni tudtunk.

A magyar teremlabdarúgó-válogatott szerdán Móron barátságos mérkőzést játszott Kuvaittal, és 3-2-re nyert. A győri játékosok azon a találkozón nem léptek pályára, de jövő héten ők is ott lesznek a Franciaország elleni, idegenbeli edzőmeccsen.

Olvasói sztorik