Futsal

Újabb sima ETO-vereség

Ismét öt góllal maradt alul, így nem jutott tovább a Rába az UEFA Futsal Cup elitköréből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A második fordulóval folytatódott az UEFA Futsal Cup elitköre Portugáliában. A Rába ETO a csütörtöki első mérkőzésén 6-1-es vereséget szenvedett a házigazda Sportingtól, így igen nehéz helyzetbe került a folytatást illetően.

A második fordulóban az azerbajdzsáni Araz volt az ellenfél. David Madrid vezetőedző ezúttal a magyar sorra bízta a mérkőzés elejét.

Nagyon hamar megszerezte a vezetést az azeri csapat: a második percben Davi bombázott a győri kapuba (0-1). Egy perccel később egy eladott labda után ismét az azeri támadó került helyzetbe, de ezúttal nem célzott pontosan. A fordulásból aztán a Győr került helyzetbe, de Fábio Aguilar sem találta el a kaput. A hatodik percben Balázs Zoltánt dolgoztatta meg Fabiano.

Kezdett kijönni a szorításból az ETO, és először Carlitos-nak, majd Püspöknek is megvolt az esélye az egyenlítésre. Azonban Buranello kapus mindkétszer remekül zárta a szöget. A másik kapu sem szabadult fel túl hosszú időre, Balázs Zoltán védése is kellett, hogy ne duplázza meg előnyét az Araz. A kilencedik percben immáron negyedszer fújtak szabálytalanságot a magyarok ellen, így jóval óvatosabb játékra kényszerült a Rába.

Balázs védéseire a folytatásban is nagy szükség volt: a 12. percben kétszer is bravúrral mentette meg góltól a csapatát. A folytatásban is Balázsról szólt a mérkőzés, a szünetig több nagy bravúrt bemutatva, például egy hajrában megítélt kisbüntetőt hárítva tartotta csapata egygólos hátrányát.

A második játékrész első két perce is két Balázs-védéssel kezdődött. Ismét magához tért a Győr, és Dróth, majd Fabio Aguilar is gólt szerezhettek volna, de Buranello remekül őrizte kapuját. A kihagyott helyzetekre góllal válaszolt Felipe: Carlitos-t egy az egyben megverve helyezte a labdát a kapuba (0-2).

Hidegzuhanyként hatott a gól, és jött is az újabb találat: Fabiano alig negyven másodperccel a második találat után újabb gólt szerzett csapatának (0-3). A kapus lehozásával próbálkozott az ETO, de így sem sikerült túljutni az azerieken. Négy perccel a vége előtt ismét az ellenfél lőtt gólt: ezúttal Amadeu volt eredményes (0-4). A hajrában Fabiano megszerezte második találatát, ezzel alakult ki az 5-0-s végeredményt.

Vereségével a magyar bajnokcsapat matematikailag is elvesztette esélyét a továbbjutásra.

UEFA Futsal Cup, elitkör, 2. forduló

Rába ETO – Araz Naxcivan (azeri) 0-5 (0-1)

Almada. Játékvezetők: Malfer (olasz), Birkett (angol)

Győr: Balázs Z. – Peczár, Lódi, Harnisch, Dróth. Cserék: Matkovics, Püspök, Alvarito, Carlitos, Juanra, Fábio Aguiar, Bognár. Edző: David Madrid Sáanchez

Araz: Buranello – Peric, Augusto, Davi, Borisov. Cserék: Zamanov, Fabiano, Felipe, Edu, Biro Jade, Gambarov, Rafael, Serjao, Amadeu. Edző: Jose Alesio

Gólszerzők: Davi (2.), Felipe (26.), Fabiano (27., 39.), Amadeu (37.)

A másik pénteki mérkőzésen: Sporting – Eindhoven 6-1 (3-0)

Pénteki eredmények

Sporting – Rába ETO 6-1

Araz Naxcivan – Eindhoven 6-3

November 24. vasárnap

15.30: Eindhoven – Rába ETO (TV: Sport2)

18 óra: Araz Naxcivan – Sporting

Olvasói sztorik