Futsal

Dobogón maradtak a szegediek

Az Újszegedi TC 8-4-re nyert a Gödöllői Bikák otthonában a teremlabdarúgó NB I 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Azonos pontszámmal állt a futsal NB I alapszakaszának tabelláján a gödöllői és a szegedi csapat a hétfő esti rangadó előtt. Fellépnek-e a dobogóra a Bikák, vagy a csongrádiak maradnak a bronzpozícióban? Ez volt a találkozó tétje.

Fantasztikus évzáró volt, bár mindkét gárdából hiányoztak meghatározó emberek: az UTC magabiztos előnyt szerzett az első félidőben, majd több kiállítás miatt feljöttek a hazaiak, akiknek hibáit a végén remekül sikerült kihasználnia a látogatónak – tudósít a szegedma.hu. A fegyelmezetten játszó Szeged az első félidőben Hegyesi Zsolt révén megszerezte a vezetést, majd a szünet előtti percekben kiváló kontrákkal 4-0-ra elhúzott. Tette mindezt annak ellenére, hogy a félidő derekán kiállították a csapat egyik rutinos tagját, Puskás Csabát, ám az emberhátrányt ki tudta védekezni a látogató.

A fordulás után Trucz Zsolt és Tóth Attila összjátéka végén előbbi megszerezte az ötödik szegedi találatot, ám ezt követően megtört a lendület, ami nem is csoda, hiszen két újabb kiállítással sújtották a csapatot: előbb a csapatkapitány Trucz kényszerült elhagyni a pályát gólhelyzetben történő lerántásért, majd Dürgő Péter követhette őt egy gólt megakadályozó kezezés után. A hazaiak már az első eset után lehozták a kapusukat, így öt a három ellen rohamozva a szegedi kaput, aminek a végén kiharcoltak egy büntetőt, amit csak a remek érzékkel védő Tombácz Róbertről kipattanó labda berúgásával tudtak értékesíteni (1-5).

Dürgő említett kiállítása ugyancsak büntetőt ért, ezt Frank Péter kíméletlenül be is varrta (2-5). Úgy tűnt, nagyon nehéz helyzetbe került az UTC, különösen, hogy az utolsó nyolc percnek öt személyi hibával vágott neki. Veres Gergely góljával tovább zárkóztak a hazaiak (3-5). Bár Hegyesi labdaszerzése után Pataki Sándor ki tudta használni a vészkapus-játék hiányosságait, a Bikák létszámfölénye rövidesen újabb gólt eredményezett Fehér Krisztián jóvoltából (4-6). Ám nem csak a szegediek, de a hazaiak is fáradtak, így a végén két villámgyors ellenakcióból Hernády és Pataki is bevették az üres gödöllői kaput, kialakítva a 8-4-es UTC-diadalt hozó végeredményt.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 15. forduló

Üllő FC Cső-Montage – MAFC-BME-Docler Akadémia 3-1 (1-0)

Gólszerzők: Krizbai (11.), Szalay (23.), Takács M. (33.), illetve Csernai (37.)

Gödöllői Bikák – Újszegedi TC 4-8 (0-4)

Gólszerzők: Hegyesi (6., 16., 19.), Hernády (16., 39.), Trucz (23.), Pataki (34., 40.)

Kiállítva: Puskás (12.), Trucz (26.), Dürgő (28.)

Szeptember 24. hétfő

Rába ETO – Rubeola FC Csömör 10-0 (8-0)

December 14. péntek

1. FC Veszprém – Haladás VSE 4-1 (1-1)

December 18. kedd

18.30: DEAC Armada Futsal Club – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

Szabadnapos: Colorspectrum Aramis

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik