Futsal

Minden napra egy mese…

Öt meccs, négy nap alatt – így néz ki a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában a 15. forduló forgatókönyve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár egy előrehozott meccset játszanak még a jövő héten, tulajdonképpen ez lesz az idei utolsó forduló a futsal élvonalban. A Rába ETO – Rubeola FC Csömör mérkőzést már szeptember végén megrendezték, s a címvédő győriek 10-0-ra nyertek.

Péntek este egy meccs lesz, a Haladás VSE az újonc 1. FC Veszprém otthonába látogat. Az ősz döcögősen indult a szombathelyiek számára, ám a harmadik mérkőzésen éppen a jelenlegi ellenfelet fogadták a szombathelyiek, amikor sikerült megszerezniük első győzelmüket (6-4). A vasiak célja az első hatba kerülés, míg a Veszprém újoncként a biztos bennmaradás kiharcolásért harcol. Érdekesség, hogy eddig mindkét csapat idegenben teljesít jobban – áll a Haladás honlapjának előzetesében.

Ezen a héten egyszer már pályára léptek a csapatok: a veszprémiek 6-4-re kikaptak Szegeden, míg a Haladás 5-5-re végzett hazai környezetben az Aramis ellen. Horváth Levente vezetőedző minimum négy pontot tervezett erre a hétre, azaz győzni szeretne csapata a péntek esti találkozón.

– Ötödik meccsünket játsszuk már ebben a félévben a Veszprém ellen: a tétmérkőzéseket eddig mi nyertük meg, remélem, folytatódik ez a tendencia – kezdte a tréner. – Akkor ér csak valamicskét a jó erőkből álló Aramis elleni, hétfői egy pont, ha pénteken hármat tudunk hozzátenni Veszprémben. Nagyon szeretnénk odaérni az első hatba, ehhez pedig égetően szükségünk van a győzelemre. Jáger Sándor sérülése komolynak bizonyult: három-négy hétre kidőlt, vállszalaghúzódása van. Balikó Tamás munkahelyi elfoglaltság miatt nem jöhet velünk.

Hétfőn két meccset rendeznek. A bajnokságot rosszul kezdő Üllő FC Cső-Montage az edzőváltás után némileg kimozdult a gödörből, de az utóbbi időben megint nem jönnek az eredmények. Úgy tűnik, a csapat képtelen kimozdulni az alsóházból, de ha nem akar még rosszabb helyzetbe kerülni, nevezetesen a kiesőhelyre sodródni, mindenképpen nyernie kell a sereghajtó MAFC ellen. Vegyes képet mutat a Gödöllői Bikák eddigi szereplése, de a csapat a győri vereséget kivéve szeptember vége óta nem kapott ki a bajnokságban. Ezúttal a szegedieket fogadják, akik már nincsenek olyan remek formában, mint néhány héttel korábban. Kedden játsszák a hajdúsági rangadót, a Berettyóújfalu győzelmi reményekkel és esélyekkel megy a debreceniek otthonába.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 15. forduló

Szeptember 24. hétfő

Rába ETO – Rubeola FC Csömör 10-0 (8-0)

December 14. péntek

18.30: 1. FC Veszprém – Haladás VSE

December 17. hétfő

19 óra: Üllő FC Cső-Montage – MAFC-BME-Docler Akadémia

19.30: Gödöllői Bikák – Újszegedi TC

December 18. kedd

18.30: DEAC Armada Futsal Club – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

Szabadnapos: Colorspectrum Aramis

Olvasói sztorik