Futsal

„Fel kell vennünk a ritmust”

A veszprémi csapat ügyvezetője, Rajki Tamás szerint önbizalomhiánnyal küzdenek a játékosok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kezdte jól a szezont az 1. FC Veszprém a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában. Az újonc öt forduló után három vereséggel és két döntetlennel a tabella utolsó előtti helyén áll. A klub ügyvezetője, Rajki Tamás a Rangadó.hu érdeklődésére boncolgatta a rossz bajnoki rajt okait.

– Úgy gondolom, még nem sikerült teljesen felvennünk az első osztály ritmusát – vélekedett a veszprémi sportvezető. – Ezenkívül egy kis önbizalomhiányt vélek felfedezni a csapatnál. Jól is jön most a két hét szünet, a következő fordulóban szabadnaposak vagyunk. Remélem rendezni tudjuk a sorokat. A három vereségből kis szerencsével, jobb koncentrálással akár győzelem is lehetett volna, de sajnos gólra játsszák ezt a sportágat. Nem adjuk fel, dolgozunk tovább.

– Újonc csapatról van szó, a cél elsősorban a biztos bennmaradás lehet?
– Az első évben a tisztességes bennmaradás a célunk. Egy újonc csapat első évében reálisan ezt lehet megfogalmazni. Fél év után meg fogjuk látni, hogy mik a realitások, és hol van a helyünk.

– Szerdán nagy különbségű vereséget szenvedtek a Magyar Kupában, Szombathelyen, de nem is a legerősebb csapattal játszottak. Mondhatjuk, hogy feladták ezt a sorozatot?
– Összeült a vezetőség a mérkőzés előtt, és arra döntésre jutottunk, hogy eléggé megterhelő lenne a srácoknak két fronton is szerepelniük. Ebből kifolyólag azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Vannak tehetséges fiataljaink, s megnéztük, mire képesek NB I-es szinten.

– Legközelebb a Gödöllővel játszanak idegenben, mit vár a találkozótól?
– A Gödöllő csapatában a fiatalság és a rutin ötvöződik. Úgy vélem, a bajnokságból a Győr és a Berettyóújfalu együttese továbbra is kiemelkedik. Rajtuk kívül pedig maximális koncentrációval és hozzáállással bárki bárkit elcsíphet. Ezzel az elképzeléssel megyünk neki a Gödöllőnek is. Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, de igyekszünk megszerezni a lélektanilag oly fontos első győzelmünket.

Olvasói sztorik