Elsőként ment tovább a Rába

A Rába ETO 5-5-ös döntetlent játszott az azerbajdzsáni Araz ellen az UEFA Futsal Cup főtáblájának harmadik csoportmeccsén.

Kapcsolódó cikkek

UEFA Futsal Cup, főtábla, 6. csoport, 3. forduló
Rába ETO – Araz Naxcivan (azerbajdzsáni) 5-5 (3-1)
Gólszerzők: Fabio Aguiar (7.), Lódi (9.), Juanra (13.), Al-Ioani (21.), Martins (38.), illetve Boriszov (10.), Da Costa (22.), Sergio Luis (25.), Nilson Mashado (29.)
EID Futsal (ír) – CF Eindhoven (holland) 3-6
A csoport végeredménye: 1. Rába ETO 7 pont, 2. Araz Naxcivan 7 pont, 3. CF Eindhoven 3 pont, 4. EID Futsal 3 pont

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Eleinte a házigazda győriek domináltak, majd a sorcsere után az azeri csapat vette át a játék irányítását, de komoly gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. Az Araz alakította ki a meccs első veszélyes ziccerét, de Balázs Zoltán hárított, az ellentámadásból pedig Fabio Aguiar megszerezte a vezetést a győrieknek! A találathoz kellett az azeri kapus asszisztálása is. Ő egyébként csapata második számú hálóőre, a kezdőkapus a torna első meccsén, az ír EID Futsal ellen jogosolatlanul szerepelt, ezért vették el tőlük azt a sikert. Lódi Tamás révén növelte előnyét a Rába ETO, amely ekkor rendkívül lendületesen, pontosan játszott.

Egy magyar védelmi hibát kihasználva Boriszov tulajdonképpen a semmiből szépített, de a kisalföldiek ettől nem jöttek zavarba. Folytatták látványos játékukat, ők kezdeményeztek, és Juanra találatával visszaállították a kétgólos különbséget (3-1). Négy perccel az első félidő vége előtt vészkapus-játékra állt át az Araz, de nem járt sikerrel, mert az állás a szünetig nem változott.

Változott viszont a második felvonás elején, amikor Al-Ioani nagyjából a félpálya magasságából vette be az azeri kaput. Ezek még nem az ünneplés pillanatai voltak, ezt jelezte Da Costa fejes gólja is, sőt kisvártatva Sergio Luis bombájával felzárkózott (4-3) az ellenfél, amely a számára továbbjutást jelentő döntetlenre hajtott. Nagyon felpörgött az Araz, és Da Costa jóvoltából egyenlített is. A hazaiak pedig immár képtelenek voltak alkalmazkodni a vészkapus-játékhoz, láthatóan leblokkoltak, rosszul védekeztek, és a kipattanókat kegyetlenül bevágták az azeriek. Nem lehetett ráismerni a győri együttesre, 11 perccel a vége előtt Nilson Mashado góljával átvette a vezetést a rivális (4-5).

Amikor visszatért az ellenfél kapusa, hamar megsérült, mert eltalálták a bordáját. Mivel nem volt cseréje, hosszasan ápolták. Nem rajta múlt, hogy nem egyenlített az ETO, hiszen egy szabadrúgás után Hugo Martins a kapufára bombázott. Újra a hazaiak domináltak, és Martins 2:14-gyel a vége előtt végre ismét betalált (5-5)!

A döntetlen azt jelenti, hogy a házigazda Rába ETO a csoport első helyezettjeként, az azeri együttes pedig másodikként jutott tovább.