Futsal

Gólt lőtt a szövetségi kapitány

Simán nyert az Aramis a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának első fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 1. forduló
Üllő FC Cső-Montage – Rába ETO 1-7
Gólszerzők: Magyar (34.), illetve Hugo Martins (12.), Dróth (17., 27., 40.), Szeghy (20.), Luque (20., 22.)
Admirál-Haladás VSE – Újszegedi TC 1-2
Gólszerzők: Egle (23.), illetve Puskás (15.), Gahwagi (26.)
Colorspectrum Aramis – MAFC-BME-Docler Akadémia 5-0
Gólszerzők: Frank (8.), Németh P. (11., 27.), Sámson (35.), Birinyi (36.)
1. FC Veszprém – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 1-1
Gólszerzők: Hazuga (37.), ill. Kiss A. (36.)
A Gödöllői Bikák – Rubeola FC-Csömör mérkőzést október 1-én rendezik.
Szabadnapos: DEAC Armada

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A budaörsiek hazai pályán 5-0-ra verték a MAFC-ot, az első gólt a csapat edzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Frank Tamás szerezte. Úgy látszik, nem eléggé bő a keret, ha neki is pályára kell lépnie… Szintén betalált a Vasastól igazolt Sámson Zoltán, és ott volt a pályán a Győrből érkezett Csopaki István is. Játszott Öreglaki Norbert, valamint a sokszoros magyar válogatott, többszörös magyar bajnok Sivák Péter is, ám ők a vendégek színeiben, hiszen a közelmúltban távoztak az Aramistól, és a MAFC-hoz igazoltak. Már Nagy Gábor és Kovacsics Károly sem a budaörsiek játékosa, előbbi a Ferencvároshoz, utóbbi az NB II-es Rákosmenti FC-hez távozott.

Némi meglepetésre az Admiral-Haladás nem tudta érvényesíteni a hazai pályán előnyét, és 2-1-re kikapott az Újszegedi TC-től. A szombathelyiek hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet, a csongrádiak végül nagy szerencsével elvitték a három pontot. A házigazdák óvatosan kezdtek, kevés kockázatot vállaltak, így az első percekben nem igazán sikerült helyzetet kialakítaniuk. Aztán egyre élvezetesebb lett a játék, több ziccer is adódott mindkét oldalon, de gólt csak a szegediek tudtak szerezni. A fordulást követően lényegesen agilisabb lett az Admiral játéka, és ez találatot is eredményezett. A szombathelyiek támadásban maradtak, újabb gólt mégis az UTC szerzett egy megpattanó lövést követően. A hajrában beszorította ellenfelét a Haladás, a kapust is lehozta Horváth Levente vezetőedző, ám a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, így maradt az 1-2. A játék képe alapján a hazaiak legalább egy pontra rászolgáltak volna – áll a klub sajtóanyagában.

Az újonc 1. FC Veszprémnek kitűnő hozzáállással sikerült az egyik pontot otthon tartania a legutóbbi Magyar Kupa-győztes MVFC Berettyóújfaluval szemben. Nagy iramban kezdtek a csapatok, a házigazda bakonyiakon nem látszottak a megilletődöttség jelei, szoros, zárt védekezésből igyekeztek támadásokat vezetni. A közel 700 néző örömére pörgős, izgalmas jelenetek zajlottak a pályán. Kasza Viktor remek védései önbizalmat adtak a csapatnak, és egyre bátrabb támadásokkal szolgálta ki lelkes közönségét a Veszprém. A szünetre gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok – tudósít a klub honlapja.

A második játékrészben egyre nagyobb elánnal rohamozott a Berettyóújfalu, de a hazaiak becsülettel állták a sarat. A 36. percben a vendégcsapat megszerezte a vezetést, de nem tört meg a Veszprém, és egy perc múlva egyenlített. A mérkőzés hátralévő időszakában izgalmas végjáték zajlott, és mindkét csapatnak adódtak lehetőségei a gólszerzésre. A bakonyiak kis szerencsével, de hozzáállásuknak köszönhetően megérdemelten szerezték meg első bajnoki pontjukat az élvonalban.

A bajnokság első fordulójában Üllőn vendégszerepelt a címvédő, és az UEFA Futsal Cup mérkőzéseire készülő Győri ETO. A csapatból sérülése miatt nem léphetett pályára a kapus Balázs Zoltán, és a klub egyik új légiósa, a spanyol Európa-bajnok Juanra sem – írja a kisalfold.hu.

Kissé nehezen lendült játékba az ETO, igaz, helyzetek akadtak, de az első tíz percben még nem sikerült a kapuba találniuk a vendégeknek. Aztán emberelőnyhöz jutottak, amit sikerült is kihasználniuk. A második győri gól is emberelőnyből született, és a szünetig megduplázták előnyüket a kisalföldiek, így megnyugtató előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A folytatásban a bajnok már kisebb fokozatban játszott, és csak a biztos győzelemre törekedett, végül pedig magabiztosan, a papírformának megfelelően meg is szerezte a három pontot. A második félidőben a győriek tehetséges kapusa, Mészáros Balázs védett, és pályára lépett egy másik fiatal, Horváth Gergő is.

Olvasói sztorik