Futsal

Harmadszor bajnok a Rába ETO!

A Rába ETO 6-0-ra nyert a Berettyóújfalu ellen a teremlabdarúgó NB I döntőjének harmadik mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, döntő, 3. mérkőzés
Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 6-0 (3-0)
Győr, 1200 néző. Játékvezető: Kovács G., Farkas B., Baghy Cs.
Győr: Balázs Z. – Al-Ioani, Dróth, Lódi, DS Martins. Csere: Matkovics (kapus), Harnisch, Dobre, Bárdosi, CE Martins, Szeghy. Edző: Marco Angulo López
MVFC: Pallai – Lovas, Michelzinho, Trencsényi, Szécsi. Csere: Tihanyi (kapus), Nagy I., Leo Mendes, Rábl, Gál I., Nagy T., Togoi. Edző: Turzó József
Gólszerző: Dróth (1.), Harnisch (10.), Dobre (19.), CE Martins (25., 32.), Al-Ioani (30.)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Rába ETO javára.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az aranyéremért lépett pályára a címvédő Rába ETO a Berettyóújfalu ellen az élvonalbeli futsalbajnokság hétfő esti fináléjában, mivel az egyik fél harmadik győzelemig tartó párharc első és második felvonását a győriek nyerték.

Parádés körítés és hangulat várta a csapatokat, a győri szurkolótábor kiegészült a nagypályás drukkerekkel, filharmonikus zenekar, pom-pom lányok tették még színesebbé a finálé hangulatát. Az MLSZ részéről Ragadics Ferenc és Esterházy Márton már érmekkel érkeztek Győrbe, vagyis minden adott volt a bajnokavatáshoz és az ünnepléshez, ehhez csak egy újabb hazai sikerre volt szükség – tudósít a futsal-hungary.hu.

Az ETO-ban nem szerepelhetett Gyurcsányi Zsolt, aki az előző összecsapáson kapott rúgást a lábujjára. Ennek ellenére nagyszerűen kezdett a hazai együttes, Al-Ioani szöglete után Dróth Zoltán kapásból lőtt a hálóba már az első perc végén. A gól után kiegyenlített lett a mérkőzés, s akadt lehetősége a Berettyóújfalunak is, ám mielőtt a vendégek elhihették volna, hogy egyenlíthetnek, Harnisch Ákos egy remek kontra végén növelte az ETO előnyét. Megint jobban jött ki a játékrész hajrájából a hazai csapat, előbb Harnisch találta el a felsőlécet, egy perccel a vége előtt Dobre azonban már gólra váltotta Lódi Tamás átadását, így a győriek magabiztos vezetésük tudatában vonulhattak pihenőre (3-0).

Fordulás után a vendégek megpróbáltak felpörögni, de egy gyors hazai támadás végén Carlos Eduardo Martins hűtötte le a kedélyeket, s értékesítette Harnisch átadását. Négygólos győri előnynél, 13 perccel a befejezés előtt vészkapus-játékra tért át az MVFC. Hiába, mert nem tudott a címvédőhöz közelebb kerülni, sőt Al-Ioani révén az ETO szerzett újabb gólt, majd CE Martins ismét betalált. Az utolsó percben a győri közönség már vastapssal ünnepelte a magyar bajnokot.

Az ETO ezúttal is okos, taktikus játékkal fektette két vállra az MVFC-t, amely csupán egy gólt tudott lőni ellenfelének a három meccs alatt. Fölényes sikerével a Rába ismét megvédte bajnoki címét. A sorozatban elért harmadik győzelem pedig a sportág eddigi legeredményesebb magyar csapata, a Cső-Montage mellé emelte a bajnoki örökranglistán.

A finálé harmadik meccsének képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik