Futsal

Érik a botrány? Elmarad a döntő?

Hamarosan kezdődik a teremlabdarúgó NB I döntője a Győr és a Berettyóújfalu csapatai között. Vagy mégsem?!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei Magyar Kupa fináléjában az MVFC Berettyóújfalu meglepetésre megtörte a Rába ETO kétéves győzelmi szériáját és hegemóniáját a magyar teremlabdarúgásban. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a bajnoki döntőben is ez a két csapat feszülne egymásnak, ám úgy tűnik, hogy erről egyelőre csak feltételes módban beszélhetünk.

„Szia Péter! Nem valószínű, hogy részt veszünk a döntőn, nézd a fegyelmi határozatot, ezzel teljesen esélytelenek lettünk. üdv: mj”

Ez az üzenet várta telefonján Hannich Pétert, a Rába ETO sportigazgatóját szerdán, a kora reggeli órákban. Első olvasatra természetesen nem értette az sms-t, az irodába érve, a fegyelmi határozatokat átolvasva azonban rájött a mögöttes tartalmára.

„Az FT tárgyalás megtartása után Turzó József vezetőedző (MVFC) korábbi pénzbüntetéssel kapcsolatos határozatát megváltoztatta, és a sportszakembert a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2012. május 22-től kezdődően 1 (egy) hónapra eltiltotta.”

A kialakult helyzetről a sportigazgató a klub hivatalos honlapján beszélt.

– A fegyelmi tanács döntéséről, és annak hátteréről nem szeretnék nyilatkozni, ez az ügy, és annak háttere csak a Berettyóújfalura és az MLSZ illetékeseire tartozik – magyarázta Hannich Péter. – Ám roppantul sajnálnám, ha a meghozott fegyelmi határozat következtében a sportbarátaink lemondanák a döntőt. Ez felmérhetetlenül nagy károkat okozna sportágunknak, és közvetlenül az MVFC csapatának is, amelyre minden körülmények között szüksége van a magyar futsalnak. Reményeim szerint Mezei Józsi csak hirtelen felindulásból küldte nekem ezt az üzenetet, és a fair play szellemében megváltoztatja döntését, és pünkösdhétfőn a két csapat közreműködésével Győrben egy igazi bajnoki döntőhöz méltó mérkőzést láthat a Magvassy Mihály Sportcsarnokba kilátogató közönség.

Olvasói sztorik