Futsal

Három felvonás után véget ért

Ahogy tavaly, úgy idén is a Rába ETO és a Berettyóújfalu játssza a teremlabdarúgó NB I döntőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn rendezték a teremlabdarúgó NB I elődöntőjének harmadik mérkőzéseit. A címvédő Rába ETO ismét simán nyert az Aramis ellen (5-2), a Magyar Kupa-győztes Berettyóújfalunak azonban hosszabbításra volt szüksége a Gödöllői Bikákkal szemben!

Az első percekben felváltva forogtak veszélyben a kapuk Berettyóújfaluban, hazai mezőnyfölény volt jellemző, és ennek a nyolcadik percben lett meg az eredménye, amikor is Rábl János előtt adódott kapura lövési lehetőség, ezt még Ács Gábor védte, ám aztán visszakerült a labda a feladóhoz, aki másodjára már nem hibázott (1-0) – tudósít az MVFC honlapja.

Továbbra is támadásban maradtak a hazaiak, de csak helyzetekig jutottak. A 16. percben jött az egyenlítés, Jenei Ottó a baloldalról lőtt kapura, a labda a bal kapufát érintve jutott a hálóba. Végül a félidő zárásaként a 19. percben Nagy István a hatoson belül Ács kapus előtt bele tudott pöccinteni a labdába, amely a hálóőr alatt a kapuba gurult (2-1).

A második félidőben nagy taktikai csatát és mezőnyjátékot láthattak a szurkolók, sok-sok helyzettel, a 25. percben az ősszel még MVFC-színekben játszó Nagy Roland jutott lövéshez, Pallai Gáboron túljutott a labda, de a gólvonalról Leo Mendesnek sikerült felszabadítania.

A 39. percben aztán jött a félidő egyetlen találata, hét méterről lőhetett szabadrúgást a Gödöllő, a labda Biczi Gáborhoz került, aki a hálóba bombázott (2-2). Ez lett a rendes játékidő végeredménye, következett a kétszer ötperces hosszabbítás.

A játék képe a ráadásban sem változott, hazai mezőfölény, sok kihagyott helyzettel. Végül tíz másodperccel a hosszabbítás végét jelző sípszó előtt, amikor talán már mindenki a büntetőkre készült, érkezett Rábl János, aki a baloldalról Ács kapujába bombázott (3-2), egyből lehozta kapusát Baranyai Pál, de egyenlíteni már nem tudtak a gödöllőiek.

Győzelmével a Mezei-Vill FC 3:0-ra megnyerte a párharcot, és bejutott a döntőbe. Az aranyéremért megismétlődik a tavalyi döntő, az MVFC a Rába ETO ellen mérkőzik a bajnoki címért.

Teremlabdarúgó NB I, elődöntő, 3. mérkőzések

Rába ETO – Colorspectrum Aramis 5-2 (3-1)
Gólszerzők: Harnisch (15.), CE Martins (16., 30.), DS Martins (17.), Gyurcsányi (27.), illetve Sivák P. (18.), Pessoa (38.)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Rába ETO javára.
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Gödöllői Bikák 3-2 (2-1, 2-2, 2-2, hosszabbítás után)
Gólszerzők: Rábl (8., 50.), Nagy I. (19.), illetve Jenei (16.), Biczi (39.)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Berettyóújfalu javára.

Olvasói sztorik