Hírek

Simán nyert a Győr és a Berettyó

A bajnoki címvédő és a Magyar Kupa-győztes is sikerrel kezdte a teremlabdarúgó NB I elődöntőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rába ETO 5-2-re nyert a Colorspectrum Aramis ellen, a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu pedig 4-0-ra verte a Gödöllői Bikák csapatát.

Berettyóújfaluban a mérkőzés első helyzete a vendégek előtt adódott, Vidák Balázs lövését fogta Pallai Gábor, majd nem sokkal később Baranyai Pál lőtt mellé. Ezt követően a hazaiak átvették az irányítást, ám a Bikák védelmét nem tudták átjátszani. A mérkőzésre szép számmal kilátogató publikumnak 12 percet kellett várni az első találatra, egy rosszul elvégzett hazai szögletet követően Leo Mendes szerezte vissza a labdát Frank Pétertől, majd éles szögből Ács Gábor kapujába talált (1-0). A félidő hátralevő részében mindkét oldalon akadtak helyzetek, újabb találat azonban nem született – tudósít az MVFC honlapja.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, mindkét oldal próbálkozott, ám csak helyzetekig jutottak a felek. A 33. percben aztán megtört a gólcsend, Rábl János vezette a labdát, majd a másik oldalon üresen érkező Szécsi Barnához passzolt, aki közelről a kapuba lőtt (2-0). Egy perccel később már három gól volt a hazai előny, az előző gólnál előkészítő Rábl egy csellel elfektette Ács kapust, majd a hálóba gurított (3-0).

Lehozta kapusát a Gödöllő, de helyzetet nem sikerült kialakítania, sőt a 36. percben emberhátrányba került, miután Ughy Márk megkapta második sárga lapját a mérkőzésen. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználniuk a hazaiaknak. A mérkőzés utolsó percében Trencsényi János is feliratkozott a gólszerzők közé, miután saját térfeléről az üresen tátongó gödöllői kapuba talált (4-0).

A csütörtöki második mérkőzésen már visszatérhet eltiltásából Michelzinho, és Turzó József edző is ismét elfoglalhatja helyét a kispadon.

Nem hozott meglepetést a másik párosítás sem, a címvédő győriek Lódi Tamás három, és a román válogatott Ion Al-Ioani két találatával nyertek hazai pályán 5-2-re az Aramis ellen.

Az alsóházban eldőlt, hogy a Nagykáta kiesett az NB I-ből, az Üllő FC-Cső Montage pedig osztályozót játszhat, mivel a párharc második mérkőzésén hiába nyertek hazai pályán a nagykátaiak, Hauer Viktor öt sárgalapos játéka miatt a vendégek óvást nyújtottak be, amelyet a versenybizottság jóváhagyott, negyedik mérkőzésre így nem volt szükség.

A másik párharcban hétfő este nem született döntés, mert a MAFC hosszabbítás után, büntetőkkel legyőzte a Rubeolát, vagyis ötödik mérkőzés következik.

Ahogy korábban már megírtuk, az NB II Keleti-csoportjából a Vác, a Nyugatiból pedig az újonc Veszprém jutott fel az első osztályba, míg a két második (Ferencvárosi TC, Dunakeszi Kinizsi) osztályozót játszik az NB I alsóházi rájátszásának győzteseivel.

Teremlabdarúgó NB I, elődöntő, 1. mérkőzések

Rába ETO – Colorspectrum Aramis 5-2 (4-2)
Gólszerzők: Al-Ioani (5., 13.), Lódi (14., 19., 40.), illetve Sivák P. (16.), Tóth Sz. (20.)
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Gödöllői Bikák 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Leonardo (12.), Szécsi (33.), Rábl (34.), Trencsényi (40.)

Alsóházi rájátszás, 4. mérkőzés

MAFC-BME-Docler Aakadémia – Rubeola FC Csömör 5-5 (2-2, 4-4, 5-5, büntetőkkel 11-10)

Gólszerzők: Fritz (3.), Andorka (10.), Kertész (34., 40.), Máthé (43.), illetve Horváth B. (5., 41.), Simon P. (10., 30.), Fülep (37.)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik