Futsal

Az öncélú játék lehet a vesztük

Felöklelnék ellenfelüket a Bikák a teremlabdarúgó-bajnokság elődöntőjében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön rendezik a teremlabdarúgó NB I elődöntőjének második mérkőzéseit. A hétfői első meccset a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu hazai pályán 4-0-ra megnyerte a Gödöllői Bikák ellen. A meccs végkimenetele nem jelent meglepetést, a különbség azonban igen, hiszen az alapszakaszban mindkét csapat idegenben tudott győzni aktuális riválisa ellen (4-3 és 3-2). Nem elhanyagolható tény, hogy a harmadik helyen záró gödöllőiek majdnem másodikként zártak, az pedig a mostani párosításban is pályaelőnyt garantált volna számukra. Mivel a 21. fordulóban a friss Magyar Kupa-győztes Berettyó meglepő vereséget szenvedett odahaza az Üllő FC Cső-Montage ellen (3-6), egy pozíciót rontottak a tabellán. Igen ám, de az utolsó körben a Bikák hazai környezetben nem tudtak nyerni a Colorspectrum Aramis ellen (3-3), így jobb gólkülönbsége miatt a hajdúsági együttes visszafoglalta a második helyet.

Baranyai Pál, a Gödöllő játékos-edzője a Rangadó.hu érdeklődésére kijelentette, nem csalódott, hogy lecsúsztak a második pozícióról, hiszen a bajnoki rajt előtt csak az ötödik-hatodik hely volt a célkitűzés. Hangsúlyozta: ha képesek lesznek ismét csapatként küzdeni a pályán, az elődöntő csütörtöki második meccsén sikerrel járhatnak.

– Hogyan értékeli csapata alapszakaszbeli teljesítményét?
– Nekünk jól jött a hosszú szünet, mert az alapszakaszban volt egy hullámvölgyünk, amikor döcögősen ment a játék – mondta a Rangadó megkeresésére Baranyai Pál, a Gödöllői Bikák játékos-edzője. – Azt sikerült helyreraknunk, és úgy érzem, megérdemelten vagyunk a legjobb négy között. Csütörtökön, hazai pályán szeretnénk megnehezíteni a Berettyóújfalu dolgát. Szerintem meg fogjuk verni őket, ha a kapu előtt figyelünk a helyzeteinkre.

– A második hely is összejöhetett volna. Emiatt nem csalódott?
– A szezon elején örültünk volna ennek a harmadik helynek, tehát nem csalódás. Örülnünk kell, hogy odaértünk, mert kezdetben az ötödik-hatodik hely volt a cél. Ha belegondolunk, a Berettyó, a Győr, a Debrecen és az Aramis is előttünk jár, hiszen mi csak heti egy közös edzéssel tudunk készülni. Remélem, ez a szám a következő szezonban már emelkedni fog. Jól jöttünk ki az alapszakaszból, aztán a Szegedet sikerült megvernünk a negyeddöntőben.

– Nagy küzdelmet hozott a csongrádiak elleni párharc?
– Nehéz volt ellenük játszani, de a hazai pálya nagy előny volt számunkra. Szegeden sok csapatnak meggyűlt már a baja, sok csapat kikapott ott. Ennek ellenére csak saját magunknak köszönhetjük, hogy nem sikerült két meccsen továbbjutnunk, mert rosszul játszottunk idegenben.

– Korábban kétszer is szoros meccset játszottak az MVFC ellen, az elődöntő első meccse viszont sima volt.
– A Berettyó nem nőtt fölénk. Jól védekeztünk, alig voltak helyzeteik. Ha egy-nullás vezetésüknél értékesítjük a lehetőségeinket, nem lett volna ilyen sima a vége. Ez reálisan nem négy-nullás, hanem mondjuk négy-kettes meccs volt. Mi igazi csapat vagyunk, amatőr játékosokkal. Mindenki nagypályáról vagy munkából jön, de egymásért meg tudunk halni a pályán. Ez az előnyünk. Ennek köszönhetjük, hogy a négy között vagyunk. Ha ez kijön csütörtökön, akkor tudunk nyerni. Ha öncélú lesz a játékunk, nem futunk, nem passzolunk eleget, akkor a Berettyóújfalu az esélyesebb, de mindent elkövetünk, hogy ne így legyen!

Teremlabdarúgó NB I, elődöntő, 1. mérkőzés

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Gödöllői Bikák 4-0 (1-0)
Berettyóújfalu, 600 néző. Játékvezetők: L. Tóth, Takács A., Veres
MVFC: Pallai – Lovas, Rábl, Trencsényi, Togoi. Csere: Nagy I., Leo Mendes, Szécsi, Gál I., Kolompár, Nagy T., Tihanyi. Edző: Turzó József
Gödöllő: Ács – Ughy, Baranyai, Jenei, Vidák. Csere: Hegedűs, Biczi, Simonyi, Frank, Lovrencsics B. Játékos-edző: Baranyai Pál
Gólszerzők: Leo Mendes (12.), Szécsi (33.), Rábl J. (34.), Trencsényi (40.)
Kiállítva: Ughy (36.)

Olvasói sztorik