Nemzetközi foci

Bejött a fenyegetés, derbit nyert a Juve

Marco Bertorello / AFP
Marco Bertorello / AFP

A Juventus az előzőfordulóban 2-0-ra elveszítette az AC Milan elleni rangadót, majd a Bajnokok Ligájában a kiesés szélére sodródott, miután kikapott a Maccabi Haifa otthonában. Ezt követően a a klubelnök, Andrea Agnelli bement az öltözőbe és leüvöltötte a játékosok fejét, megfenyegetett mindenkit, hogy mostantól a világbajnokságig egyéni elbírálás alá kerül mindenki, aki pedig nem felel meg, attól januárban megválnak.

Ez úgy tűnik, hogy bevált.

Kapcsolódó
Az öltözőben őrjöngött a Juve elnöke, a játékosokat is megfenyegette
A világbajnokságig bizonyíthatnak a játékosok, aki nem elég jó, attól januárban megválnak - még akkor is, ha ezen pénzt bukik a klub.

Legalábbis a fenyegetés utáni első meccsét megnyerte a Juve. A Torino otthonában játszott városi derbit a csapat, sokáig Vanja Milinkovic-Savic tartotta meccsben a hazai csapatot, csak az első félidőben három nagy védése volt. A 74. percben viszont már ő is tehetetlen volt, amikor egy megcsúsztatott labdát Dusan Vlahovic pofozott közelről a kapuba, ez pedig el is döntötte a mérkőzést.

A Juventusnak tíz forduló alatt ez még mindig csak a negyedik győzelme volt, és úgy áll a hetedik helyen, hogy az Internazionale még visszaelőzheti a fordulóban. A Torino csak a tizenegyedik.

Az Atalanta 2-1-re legyőzte a vendég Sassuolót, ezzel megőrizte veretlenségét és az élre állt a tabellán.

Serie A, 10. forduló

Torino-Juventus 0-1 (0-0)
Empoli-Monza 1-0 (1-0)
Atalanta-Sassuolo 2-1 (1-1)

Olvasói sztorik