Magyar foci

Az NB I legjobb formában lévő csatára megint lecsapott, nyert a csapata

paksifc.hu
paksifc.hu

A Zalaegerszeg megszakította nyeretlen sorozatát és 3-0-ra legyőzte a Paksot, aminek köszönhetően megelőzte riválisát a tabellán és már az ötödik. Egy vereség és két döntetlen után győzött ismét Ricardo Moniz csapata.

Kapcsolódó
Mázli vagy tökéletes munka eredménye, hogy máris továbbjutott a csoportkörből a BL meglepetéscsapata?
Sokan arra sem fogadtak volna, hogy a Club Brugge az Európa Ligát érő harmadik helyen végezhet a Bajnokok Ligájában, ehhez képest négy meccsből hármat megnyert és gólt sem kapott, amivel megváltotta a jegyét a legjobb 16 közé.

Kifejezetten jól indult a meccs a ZTE szempontjából, Ikoba már a 6. percben a kapuba fejelt, majd Mim a 17. percben megduplázta a hazai előnyt. Nem érződött, hogy Paks innen vissza tudna kapaszkodni, főleg, miután a szünetet követően ismét a zalaegerszegiek találtak be, de végül a VAR segítségével érvénytelenítették a gólt, ugyanis a támadás elején gurult a labda a szabadrúgás elvégzésekor. A Paks előtt aztán adódott szépítési lehetőség, de semmi sem akart összejönni, majd a 85. percben Gergényi beállította a végeredményt.

Az első, egyben győztes gólt szerző Ikoba egészen parádés formában van, az elmúlt hat fordulóban hétszer volt eredményes.

NB I, 11. forduló

ZTE FC-Paksi FC 3-0 (2-0)

gólszerzők: Ikoba (6.), Mim (17.), Gergényi (85.)

sárga lap: Sankovic (26.), Szendrei (43.), illetve Bőle (45.), Debreceni (50.), Gyurkits (79.), Szélpál (88.), Varga B. (92.)

Olvasói sztorik