Catherine Steenkeste/Getty Images
Nemzetközi foci sport

A nagy Lionel Messi-dilemma: Barcelona, vagy Párizs?

Elkezdődtek a Lionel Messi jövőjével kapcsolatos találgatások, miután Veronica Brunati argentin sportújságíró október 4-én kategorikusan kijelentette: a 35 éves sztárcsatár 2023 nyarától újra az FC Barcelona játékosa lesz.

Messi 2021 augusztusában könnyek között búcsúzott a katalán csapattól, miután csak új szerződéssel maradhatott volna a Barcában, amely azonban a La Liga szabályai szerint nem volt lehetséges a klub pénzügyi gondjai miatt. Így ért véget 18 idény után a barcelonai korszaka, amely után a Paris Saint-Germainbe igazolt.

Kapcsolódó
Itt a bombameglepetés: Messi távozik a Barcelonától
Nem tudja benevezni a csapat a La Liga pénzügyi szabályai miatt.

Szerződése azonban 2023 nyaráig érvényes a PSG-vel, így elkezdődött a hajsza az aláírásáért. Egyik oldalon ott az FC Barcelona, amely szeretné visszavinni legendáját, ráadásul korábbi csapattársa, Xavi Hernández dolgozna vele. Másik oldalon pedig a PSG, amely egyik húzónevét szeretné megtartani.

Az argentin sportújságíró és televíziós műsorvezető, Veronica Brunati jó viszonyt ápol a futballista édesapjával, Jorge Messivel, aki egyben fia ügynöke is. Általában megbízható forrásként kezelik hazájában, ráadásul szorosan együttműködik a válogatott sajtósaival és játékosaival.

Szerdán azonban a Goal.com francia kiadványa is publikált egy Lionel Messivel kapcsolatos cikket, amelyben az áll, hogy már készítik a szerződéshosszabbítási tervezetét. Eszerint a veterán támadó további egy évig lenne biztosan a PSG labdarúgója, ezután pedig a klubnak opciós joga lenne egyoldalúan hosszabbítani még egy évig.

Messi azonban világosan közölte, a világbajnokság végéig nem foglalkozik a kérdéssel. Valószínűleg azután dönt majd, ha mindkét klubtól kézhez kapott egy konkrét ajánlatot.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!