Nemzetközi foci

Neymar a vébén előzheti meg Pelét

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Brazília 5-1-re verte felkészülési meccsen Tunéziát, úgy, hogy már a félidőben 4-1-re vezetett, és a második játékrészben már levette a lábát a gázpedálról, pedig az ellenfél ekkor már emberhátrányban volt Dylan Bronn kiállítása miatt.

Kapcsolódó
Botrány a brazilok meccsén: banánt dobtak a gólját ünneplő játékos felé
Brazília átgázolt Tunézián, de ugyanannyira szólt a gólokról, mint a lelátói balhéról a meccs.

A brazilok legjobbja a két góllal és egy gólpasszal jelentkező Raphinha volt, de Neymar is gólt szerzett, és ezzel csatlakozott Peléhez, valamint Lionel Messihez. A klasszisokban bővelkedő dél-amerikai futballtörténelemből ők hárman mondhatják el magukról, hogy legalább 75 gólt szereztek a válogatottban. A 30 éves Neymar már csak két gólra van Pelétől, aki 77 góljával egyelőre még a brazil örökranglista élén áll, de könnyen lehet, hogy a PSG sztárja már a vébén megelőzi.

Neymar akár Dél-Amerika gólkirálya is lehet, egyelőre 13 gól a hátránya a 88 találatnál járó Messi mögött, de majdnem öt évvel fiatalabb nála, úgyhogy neki akár még egy vb-ciklus beleférhet.

A brazilok tízesének most arra kell figyelnie, meg ne sérüljön a vb-ig hátralévő időszakban, mert ihletett formában van, a PSG-ben 11 tétmeccsen szerepelt az idényben, és 11 gól, valamint 8 gólpassz került a neve mellé.

Az ötszörös világbajnok brazilok Szerbiával, Svájccal és Kamerunnal találkoznak a november 20-án kezdődő világbajnokságon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik