Nemzetközi foci

„Megtiszteltetés, hogy láthatom minden nap az edzésen” – a gólszerző Messit magasztalta az edzője

Mustafa Yalcin / Anadolu Agency via AFP
Mustafa Yalcin / Anadolu Agency via AFP

Még mindig a párizsiak hátát nézi a mezőny a francia labdarúgó-bajnokságban, a címvédő PSG ugyanis szombaton 2-1-re legyőzte a Nice-t, így kilenc forduló után nyolc győzelemmel és egy döntetlennel áll az élen. Lionel Messi szabadrúgásgóljával szerzett vezetést a hazai csapat, és ugyan egyenlített a Nizza, a csereként beállt Kylian Mbappé a 83. percben eldöntötte a találkozót.

Az Opta statisztikái szerint Messi pályafutása során a 60. találatát jegyezte közvetlenül szabadrúgásból. A Barcelonában 50-szer, az argentin válogatottban kilencszer volt így eredményes, a párizsiaknál most először.

Christophe Galtier, a PSG vezetőedzője nem is győzte dicsérni az argentint a lefújás után.

Óriási megtiszteltetés, hogy láthatom minden nap az edzéseken.

Jó formában van és rendkívül boldog. Nagyon önzetlen játékos, aki kitűnően olvassa a játékot és mindig arra törekszik, hogy a csapat gólt szerezzen. Hogy lehet-e még a világ legjobbja? Egyértelműen, amilyen formában játszik nyár óta. Ahogy mondtam, boldog, márpedig amikor boldog, akkor nagyon jól teljesít” – magyarázta Galtier Messi kapcsán, akinek ebben a szezonban kilenc bajnokin öt gólja és hét gólpassza van.

Kapcsolódó
Kerkez Milos nem tud leállni, Gyurcsó bombagólt lőtt
Nagyon ment a külföldön játszó magyaroknak szombaton.

A PSG egyébként csak kétpontos előnyben áll az élen, ugyanis a szezont remekül kezdő Olympique Marseille is győzni tudott a fordulóban. Az OM eddig hét győzelemnél és két döntetlennél tart.

Olvasói sztorik