Nemzetközi foci

Itt a bombameglepetés: Messi távozik a Barcelonától

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Végérvényesen véget ért egy korszak Barcelonában, a klub hivatalosan is bejelentette, bár megszületett a megállapodás a játékossal, Lionel Messit mégsem nevezheti a bajnokságba.

Kapcsolódó

A La Liga szabályai szerint ugyanis az új szerződésével új igazolásnak számítana és a bajnokságba csak akkor nevezhetik be, ha csökkentik a csapat fizetését.

De így is túllépték volna a fizetési plafont, ezért az FC Barcelona csütörtök este megerősítette, hogy Messi nem folytatja a klubnál – a La Liga által előírt pénzügyi szabályok miatt.

A klub köszönetet mondott és háláját fejezte ki a játékosnak, aki hozzájárult a klub felemelkedéséhez, és minden jót kívánt neki a jövőben a személyes és szakmai fronton egyaránt.

Messi a Newell’s Old Boys csapatától 2000-ben szerződött a Barcelona akadémiájára.

2003. november 16-án, 16 évesen, 4 hónaposan és 23 naposan debütált a felnőttek között egy Porto elleni felkészülési mérkőzésen. A La Ligában közel egy év múlva mutatkozott be, 2004. október 16-án a 82. percben cserként lépett pályára az Espanyol ellen.

A 34 éves csatár 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik