Nemzetközi foci

Lionel Messi megegyezett a Barcelonával a folytatásról

Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images
Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Lionel Messi megállapodott az új szerződéséről az FC Barcelonával, adta hírül megannyi spanyol lap.

Az argentin csatár fizetése a felére csökken, de a Eurosport beszámolója szerint öt évre ír alá a katalánokhoz. Messi számára egyébként sem pénzügyi akadálya volt korábban a hosszabbításhoz, inkább a csapat ügyeit intéző Josep María Bartomeu vezetése ellen volt kifogása. Jelenleg szabadon igazolható futballistának számít, mivel az előző szerződése június 30-án lejárt.

Messi a Copa América döntőjét megnyerve első komoly felnőtt trófeáját gyűjtötte be, majd azonnal egyeztetni kezdett a Barcával. Már csak a klubnak kell megoldania, hogy regisztrálni is lehessen, mivel új szerződésével új igazolásnak számít és a bajnokságba csak akkor nevezhetik be, ha csökkentik a csapat fizetését.

Ehhez több játékos eladása is szükséges lesz, a Goal.com azt írjaSamuel Umtitit, Miralem Pjanicot, Martin Braithwaite-et és Philippe Coutinhót is elpasszolná a klub, de eközben a nyáron már Eric García, Sergio Agüero és Memphis Depay is csatlakozott a Barcához, úgyhogy komoly számolgatás lesz még, hogyan tud szabályosan nevezni mindenkit a klub.

Kapcsolódó
Feleannyit keres majd, de maradna Lionel Messi Barcelonában
Hajlandó volt a kompromisszumra az argentin klasszis egy évig.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy két évre ír majd alá újra a Barcához, majd az amerikai bajnokságba szerződik, David Beckham Inter Miamijébe, ám a szerdai hírek ötéves barcelonai szerződésről szólnak.

Olvasói sztorik