Nemzetközi foci

Lionel Messi megszerezte pályafutása első nagy trófeáját a válogatottal

Alexandre Schneider/Getty Images
Alexandre Schneider/Getty Images

Argentina 1-0-ra legyőzte Brazíliát a Copa América döntőjében, így Lionel Messi pályafutása során először emelhette magasba a trófeát vasárnap hajnalban.

A mindent eldöntő találatot Ángel Di María szerezte, aki Rodrigo De Paul óriási indítását egy átvétel után a kiszaladó Éderson fölött a kapuba emelte. Renan Lodi némi odafigyeléssel azért menthetett volna, de a 22. percben így szereztek előnyt az argentinok. Ezután sorra pakolta föl Tite a csatárokat, de az argentin csapat kivédkezte a meccset és a hajrában még Messi és De Paul is szerezhetett volna újabb gólt. Erre végül nem került sor, de Messi így is boldogan emelhette magasba a trófeát, miután negyedik Copa América-töntőjét már megnyerte – 2007-ben, 2015-ben és 2016-ban bukta el Argentina a finálét.

Ez volt Messi első nagy trófeája, sőt a 2008-as olimpiai aranyérem után az első komoly nemzetközi serlege a válogatottal.

A torna legjobbjának már a döntő előtt megválasztották Messit és Neymart, mert a dél-amerikiai szövetség (CONMEBOL) úgy ítélte meg, hogy nem lehet közülük választani. A brazilok 13 győztes meccs után kaptak ki újra, ráadásul hazai pályán hajtott fejet a rivális nemzet előtt, így ez sokáig fájni fog majd.

Végeredmény – Copa América, döntő

Brazília–Argentina 0-1 (0-1)
Gólszerző: Di María (22.)

Olvasói sztorik