SILVIO AVILA / AFP
Nemzetközi foci sport

Messiék tizenegyesekkel jutottak a Copa-döntőbe

Összejött a Brazília-Argentína álomdöntő a Copa Américán, miután Argentína tizenegyesekkel megnyerte a Kolumbia elleni elődöntőt.

Argentína már a 7. percben vezetést szerzett, amikor Lionel Messi passzát Lautaro Martínez vágta be. Messinek az ötödik gólpassza volt a tornán, Martínez pedig harmadszor volt eredményes a Copán.

Kolumbia Wílmar Barrios megpattanó, furcsa röppályát leíró lövésénél közel járt az egyenlítéshez, de a labda végül a bal kapufán csattant. A kolumbiai gól végül a 61. percben született meg, amikor Luis Díaz kissé kisodródva is el tudta gurítani a labdát Emiliano Martínez mellett.

Argentínának még volt két nagy lehetősége eldönteni a meccset, Ángel Di María előbb Martínezt, majd Messit kínálta meg egy-egy remek passzal, de előbbi a gólvonalon álló védőt, utóbbi pedig a jobb kapufát találta el. 

A Copán nincs hosszabbítás, hanem egyből a tizenegyesek következnek döntetlen esetén, és az Aston Villában légióskodó Martínez hőssé vált, amikor Davinson Sánchez, Yerry Mina és Edwin Cardona kísérletét is hárította, miközben honfitársai közül csak Rodrigo De Paul rontott.

Az argentin-brazil döntőt a Maracana-stadionban rendezik majd, és ha Messiék nyernek, akkor az argentinok megtörik az 1993 óta tartó rossz sorozatukat, és 28 év óta először járnak sikerrel egy nagy tornán.

eredmény, Copa América, elődöntő:

Argentína-Kolumbia 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 3-2
gól: L. Martínez (7.), illetve L. Díaz (61..)

 

A további program:
bronzmérkőzés, Brazíliaváros, szombat:
Peru – Kolumbia, 2.00

 

döntő, Rio de Janeiro (Maracana-stadion):
Brazília – Argentína, 2.00

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!