Nemzetközi foci

Nem tudták eldönteni, hogy Messi vagy Neymar legyen a Copa legjobb játékosa

Mauro PIMENTEL, Douglas MAGNO / AFP
Mauro PIMENTEL, Douglas MAGNO / AFP

Már a döntő előtt megválasztották a Brazíliában zajló labdarúgó Copa America legjobb játékosát, a fináléba jutott két csapat emblematikus futballistáját, az argentin Lionel Messit és a brazil Neymart.

A dél-amerikai sportági konföderáció (CONMEBOL) szakértői bizottsága azzal indokolta a szombati döntést, hogy a torna minden eddigi mérkőzésén mindketten bizonyságot adtak kiváló képességeikről, mind technikai, mind pedig taktikai értelemben, valamint a labdás és a labda nélküli mozgás tekintetében.

„Emiatt lehetetlen csak egyetlen legjobb játékost választani, így ezen a tornán ketten érdemelték ki ezt az elismerést”– írta közleményében a bizottság.

A hatszoros aranylabdás Messi négy gólt szerzett és ötöt készített elő az idei Copa Americán, míg Neymar kétszer volt eredményes és három gólpasszt adott.

Kapcsolódó
Neymar és Messi mentheti meg a Copa América becsületét
A brazil és az argentin zseni is az első nagy dobására készül a válogatottal. Álomdöntő feledtetheti velünk a torna gyengébb mérkőzéseit.

A döntőt Rio de Janeiróban, helyi idő szerint szombaton 21 órától, közép-európai idő szerint vasárnap éjjel 2-től rendezik. Messi az első nagy nemzetközi trófeáját nyerheti az argentin válogatottal, míg Neymar és a brazilok hazai környezetben védenék meg címüket.

Olvasói sztorik