Nemzetközi foci

Lejárt Messi szerződése a Barcelonánál

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

Június 30-án lejárt Lionel Messi szerződése a Barcelonánál, és mivel még nem jelentették be, hogy hosszabbított volna, ez azt is jelenti, hogy

a csapatkapitány jelenleg szabadon igazolható, meghallgathat bármilyen ajánlatot.

A 33 éves Messi tavaly nyáron kis híján elhagyta a Barcát, ám a klub olyan magas összeget kért érte, hogy végül maradt. A klubelnök, Josep María Bartomeu idő közben megbukott, októberben lemondott, visszatért az egyesület élére Joan Laporta, aki azóta már többször is pozitívan nyilatkozott az argentin jövőjéről. Azt mondta, nem egyszerű a helyzet, de ő maga nem gondolkodik nemben.

Az egyik spanyol csatornán még visszaszámlálás is ment Messi szerződésének lejártáig:

A játékos állítólag a fizetéscsökkentésbe is belemenne, ami az ő esetében azt jelentené, hogy évi 35 millió eurót keresne. Mennek az egyeztetések a háttérben, de egyelőre nem tudni, hogy áll a helyzet.

Lionel Messi jelenleg a Copa Américán szerepel a válogatottal, negyeddöntőbe jutott a csapat, ahol majd Ecuador lesz az ellenfele. Messi vezeti a góllövőlistát, három találata van eddig.

Kapcsolódó
Lionel Messi évi 35 millától és egy „sor körülménytől" teszi függővé a maradását
Miközben Lionel Messi a Copa Americán vitézkedik, Joan Laporta, a Barcelona elnöke csapata zsenijének jövőjéről szellőzetett meg információkat.
Olvasói sztorik