Nemzetközi foci

A Barca elnöke Messiről: Szeretném bejelenteni, hogy marad nálunk, de még nem tehetem meg

JOSE JORDAN / AFP
JOSE JORDAN / AFP

Lionel Messi szerződése lejárt a Barcelonánál, ami azt jelenti, hogy szabadon igazolható, és meghallgathat bármilyen ajánlatot.

Kapcsolódó
Lejárt Messi szerződése a Barcelonánál
Egyelőre még nem jelentették be, hogy hosszabbítana.

Messivel kapcsolatban megszólalt Joan Laporta, a Barcelona elnöke, aki az Onda Cero nevű rádióadónak azt nyilatkozta, szeretnék, ha az argentin klasszis maradna, de egyelőre még dolgoznak azon a megoldáson, amelyik mindkét fél számára a legjobb.

„Szeretném bejelenteni, hogy Messi marad nálunk, de még nem tehetem meg” – magyarázta Laporta, gyorsan hozzátéve, hogy sínen van az ügy, úgyhogy ez alapján a Manchester Citynél és a PSG-nél nem reménykedhetnek Messi megszerzésében.

Hogy nem lett még aláírva az új szerződés, az a Barcelona sanyarú anyagi helyzetével magyarázható, a klub ugyanis 1,2 milliárd eurós adósságot görget maga előtt.

Ehhez jön még, hogy a liga korábban arra kényszerítette a Barcelonát, hogy limitálja a fizetések felső határát, ezt 2019 márciusában 671 millió euróban határozták meg.

Messi viszont 2017-ben olyan szerződést kötött a klubbal, amely alapján négy év alatt 555 eurót keresett. Érthető, ha az évi nagyjából 140 millió eurós fizetés után magasan van a léc Messi számára, és a Barca továbbra is szeretné őt bőkezűen megjutalmazni a szolgálataiért, de ahhoz, hogy a fizetések beférjenek a liga által meghatározott keretbe, a katalán klubnak el kell adnia néhány sztárját, aki jól keres.

A Goal.com azt írja, Samuel Umtitit, Miralem Pjanicot, Martin Braithwaite-et és Philippe Coutinhót is elpasszolná a klub, de azt ne felejtsük el, hogy a nyáron már Eric García, Sergio Agüero és Memphis Depay is csatlakozott a Barcához, úgyhogy kell majd matekozni bőven, hogy Messi és a többiek bére után a liga ne találjon fogást a Barcelonán.

Olvasói sztorik