JOSE JORDAN / AFP
Nemzetközi foci sport

A Barca elnöke Messiről: Szeretném bejelenteni, hogy marad nálunk, de még nem tehetem meg

Lionel Messi szerződése lejárt a Barcelonánál, ami azt jelenti, hogy szabadon igazolható, és meghallgathat bármilyen ajánlatot.

Kapcsolódó
Lejárt Messi szerződése a Barcelonánál
Egyelőre még nem jelentették be, hogy hosszabbítana.

Messivel kapcsolatban megszólalt Joan Laporta, a Barcelona elnöke, aki az Onda Cero nevű rádióadónak azt nyilatkozta, szeretnék, ha az argentin klasszis maradna, de egyelőre még dolgoznak azon a megoldáson, amelyik mindkét fél számára a legjobb.

„Szeretném bejelenteni, hogy Messi marad nálunk, de még nem tehetem meg” – magyarázta Laporta, gyorsan hozzátéve, hogy sínen van az ügy, úgyhogy ez alapján a Manchester Citynél és a PSG-nél nem reménykedhetnek Messi megszerzésében.

Hogy nem lett még aláírva az új szerződés, az a Barcelona sanyarú anyagi helyzetével magyarázható, a klub ugyanis 1,2 milliárd eurós adósságot görget maga előtt.

Ehhez jön még, hogy a liga korábban arra kényszerítette a Barcelonát, hogy limitálja a fizetések felső határát, ezt 2019 márciusában 671 millió euróban határozták meg.

Messi viszont 2017-ben olyan szerződést kötött a klubbal, amely alapján négy év alatt 555 eurót keresett. Érthető, ha az évi nagyjából 140 millió eurós fizetés után magasan van a léc Messi számára, és a Barca továbbra is szeretné őt bőkezűen megjutalmazni a szolgálataiért, de ahhoz, hogy a fizetések beférjenek a liga által meghatározott keretbe, a katalán klubnak el kell adnia néhány sztárját, aki jól keres.

A Goal.com azt írja, Samuel Umtitit, Miralem Pjanicot, Martin Braithwaite-et és Philippe Coutinhót is elpasszolná a klub, de azt ne felejtsük el, hogy a nyáron már Eric García, Sergio Agüero és Memphis Depay is csatlakozott a Barcához, úgyhogy kell majd matekozni bőven, hogy Messi és a többiek bére után a liga ne találjon fogást a Barcelonán.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!