David Ramos/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Ha így folytatja a Barca, nem tudja Messit nevezni a bajnokságba

Egyre közelebb kerül ahhoz az FC Barcelona, hogy nem nevezheti a La Ligába Lionel Messit.

Az argentin szupersztárnak kilenc nap múlva jár le a szerződése a katalánoknál és még hivatalosan nem közölte, hogy más csapathoz igazol, vagy marad a Barcában. Joan Laporta, a klub elnöke bizakodó, azonban Javier Tebas, a liga elnöke bekeményíthet.

A Barcelona kilóg a fizetési sapkából. Remélem meg tudják tartani Messit, de ehhez meg kell nyirbálniuk a fizetéseket. A helyzet súlyossága attól függ, mennyi anyagi forrása van a klubnak. A Barcának dolgoznia kell az adóssága rendezésén, ehhez komoly átalakulás kell

– idézi a Marca Tebast.

A katalán csapat gazdaságát alapjaiban rengette meg a koronavírus, mert az adósság mellé új fizetési sapkát is behoztak a bajnokságba. Miközben az FC Barcelona 671 millió eurót költött fizetésekre a 2019-2020-as szezonban, az új idényben 382,7 millió a legmagasabb megengedett összeg. Többek között ezért sem jött össze korábban a Memphis Depay üzlet, csak a nyáron.

Kapcsolódó
Bejelentette sztárigazolását a Barca
Válogatott játékos érkezik.

Egyelőre a Barca kiadásai nem csökkentek, sőt Depay mellett Eric Garcia, Sergio Agüero és Emerson Royal is a klub játékosa lett. Amennyiben a helyzeten nem javít a klub, a liga akár blokkolhatja is Messi játékjogát a bajnokságban, amiért kilóg a fizetési sapkából a neki szánt pénz.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!