Nemzetközi foci

Xavi beárazta a Barca szezonját a meglepő vereség után

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

December óta először szenvedett vereséget a Barcelona a spanyol bajnokságban, miután meglepetésre hazai pályán gólképtelen maradt és 1-0-ra kikapott a Cádiztól. A La Ligában így utcahosszal vezető Real Madrid mögött jelenleg hármas holtverseny alakult ki, a Barcának, a Sevillának és az Atlético Madridnak is 60-60 pontja van – a katalánok ugyanakkor egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Mivel a bajnoki címről már alighanem lemondhat ez a hármas, így a legfontosabb, hogy a Bajnokok Ligájában indulhasson a következő szezonban, ehhez az első négyben kell végezni. Várhatóak ugyanakkor még izgalmak, a Real Betis három, a Real Sociedad öt ponttal van csak elmaradva, erre utalt Xavi is, aki nem dobogós helyekről beszélt a meccs utáni interjújában, hanem a BL-indulás megszerzéséről.

Elég nehéz napokon vagyunk túl, de talpra kell állnunk, mert még nem értük el a célunkat, a BL-indulás kiharcolását. Most kell önkritikusnak lenni, megtudni, mi az, ami nem működött, mert ezt a meccset nyernünk kellett volna, de nem voltunk elég hatékonyak

– mondta a Barcelona vezetőedzője, aki ismét kitért a szurkolókra: míg a legutóbb azt nehezményezte, hogy túl sok frankfurti jutott be a Nou Campba, most hiányolta a drukkereket, mint mondta, minden támogatásra szükségük van. Bő 57 ezer néző volt a hétfői bajnokin.

A Cádiz egyébként története során először nyert a Barca otthonában.

Kapcsolódó

A november 6-án kinevezett Xavival eddig 19 bajnokit játszott le a Barcelona, ebből 13-at megnyert, négy döntetlen mellett pedig ez a mostani volt mindössze a második vereség. A csapat már minden kupasorozatból kiesett, legutóbb a Frankfurt ellen, az Európa Liga negyeddöntőjéből.

Olvasói sztorik