Nemzetközi foci

Londonban köthet ki és klubrekordot dönthet a Sparta Praha csillaga

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

A cseh Sparta Praha történetének legdrágább játékosa lehet Adam Hlozek, aki még csak tizenkilenc éves, de az elmúlt hétvégén már századik tétmérkőzését játszotta a klub színeiben.

Kapcsolódó
Egy éve az életéért küzdött, nyártól ismét topcsapat játékosa lehet
A Brentford nyújtott segítő kezet Christian Eriksennek, nyáron lehet, visszatér a Tottenhamhez.

Jelenleg Tomás Rosicky tartja a rekordot, ő a 2000-2001-es szezonban 14,5 millió euróért igazolt a Borussia Dortmundhoz. Várhatóan azonban Hlozek megdönti ezt a rekordot, kérdés, hogy mikor.

Hlozek a 2018-19-es szezonban, alig tizenhat évesen debütált. Előbb 2018. október 2-án a Slavoj Polná elleni kupamérkőzésen csereként lépett pályára (és ő szerezte csapata utolsó gólját a 4-1-re megnyert idegenbeli meccsen), míg november 10-én 16 éves, 3 hónapos és 16 napos korában a Karvina ellen bemutatkozott a cseh élvonalban is.

Ügynöke, Pavel Paska szerint első sikeres szezonja után a Bayern München, a Liverpool, a Manchester City és az Ajax is komoly kísérleteket tett a megszerzésére, Hlozek azonban hűséges maradt klubjához, és 2024 közepéig még szerződés köti a prágaiakhoz.

Az elmúlt hetekben balszélsőként futballozó, de a szezonban Hlozek támadó középpályásként, sőt csatárként is bevetett játékos a hírek szerint jövő nyáron távozhat, jelenleg a legnagyobb esélyesnek a West Ham United tűnik, ahol már két honfitársa, Vladimír Coufal és Tomás Soucek is szerepel. De a fő indok a cseh milliárdos Daniel Kretinsky személye, aki egyrészt az angol élvonalbeli klub egyik főrészvényese, másrészt a Sparta Praha társtulajdonosa.

Olvasói sztorik