Nemzetközi foci

Egy éve az életéért küzdött, nyártól ismét topcsapat játékosa lehet

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Football Insider értesülése szerint Christian Eriksen nem biztos, hogy a Brentford csapatában marad, ugyanis komolyabb csapatok érdeklődnek iránta.

Kapcsolódó
Autóbalesetet szenvedett a Manchester United válogatott középpályása
Kérdéses a játéka a Liverpool elleni keddi bajnoki rangadón.

A dánok 30 éves középpályása a tavalyi Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzésen szívmegállás miatt összeesett, életét csak a csapattársak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhette.

Az olasz bajnoki címvédő Inter decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe. Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

Klubjában egy gólt szerzett (és két gólpasszt adott), a válogatottban viszont előbb március 26-án Hollandia, majd három nappal később Szerbia ellen is betalált.

Teljesítményével több angol klub érdeklődését is felkeltette, az egyik kérő az a Tottenham, ahol 2013 és 2020 között már futballozott. A Football Insider azt írta, a londoni klub érdeklődése töretlen, és a dán is szívesen visszatérne Észak-Londonba. Főleg azért, mert ott Antonio Conte lenne az edzője, akivel az Internél korábban dolgozott.

A Spursre valószínűleg kemény verseny vár, hiszen a Newcastle is szívesen látná a soraiban, de Thomas Frank, a Brentford menedzsere is bízik abban, hogy Eriksen esetleg marad jelenlegi klubjában.

Olvasói sztorik