Nemzetközi foci

Micsoda visszatérés: Eriksen két perc után gólt lőtt a válogatottban

JOHN THYS / AFP
JOHN THYS / AFP

A holland labdarúgó-válogatott 4-2-re legyőzte Dániát az Amszterdamban rendezett barátságos mérkőzésen.

Ezen a találkozón tért vissza a dán csapatba Christian Eriksen. A 30 éves középpályás a szünetben állt be, és még két perc sem telt el, amikor a hálóba talált a 110. válogatott meccsén.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe. Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

A németek Kai Havertz és Timo Werner góljaival 2-0-ra győztek Izrael ellen, Sinsheimben. Thomas Müller a 89. percben büntetőt hibázott, és ugyanígy járt a túloldalon Jonatan Cohet a 94. percben.

Kapcsolódó

eredmények:

Hollandia – Dánia 4-2 (3-1)
Németország – Izrael 2-0 (2-0)
Anglia – Svájc 2-1 (1-1)
Katar – Bulgária 2-1 (1-0)
Írország – Belgium 2-2 (1-1)
Spanyolország – Albánia 2-1 (0-0)
Horvátország – Szlovénia 1-1 (1-0)

Olvasói sztorik