Nemzetközi foci

Christian Eriksen visszatér a válogatottba is

GEOFF CADDICK / AFP
GEOFF CADDICK / AFP

Ismét szerepel a dán labdarúgó-válogatott keretében Christian Eriksen, akit júniusban szívmegállás miatt újra kellett éleszteni. Kasper Hjulmand szövetségi kapitány kedden hirdette ki keretét a marbellai edzőtáborozásra, valamint a jövő szombaton Hollandia, március 29-én pedig Szerbia ellen sorra kerülő barátságos mérkőzésekre.

A 109-szeres válogatott Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét.

A játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a középpályás szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe.

A 29 éves Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt, ahol eddig három mérkőzésen lépett pályára, írja az MTI.

Olvasói sztorik