Magyar foci

Vukmir a DVTK vereségéről: Nehéz bármit is mondani

dvtk.eu
dvtk.eu

Egyelőre nem lehet azt mondani, hogy bevált volna a DVTK sokat bírált edzőváltása. A diósgyőriek a rivális Szegedtől csábították el tavasszal Dragan Vukmirt, aki Kondás Elemér helyére érkezett, ám eddig két bajnokin mindössze egy pont a mérleg: a Tiszakécske ellen 0-0-ra végzett a csapat, hétfőn pedig egy tizenegyesből szerzett góllal a Haladás nyerte 1-0-ra az NB II-es bajnokit, vagyis Vukmir irányításával egyelőre még gólt sem sikerült szerezni.

Kapcsolódó
Véget ért a Haladás kínos kudarcsorozata
Új edzőjével még nyeretlen a DVTK.

Öt fordulóval a vége előtt a Diósgyőr nem áll feljutást érő helyen, megelőzte őt a szezon meglepetéscsapata, a Kecskemét. A két klub ugyanannyi győzelmet, döntetlent és vereséget számlál, de a kecskemétieknek jobb a gólkülönbségük.

„A mérkőzésen az ellenfelünk dominált mezőnyben, mert még nincs megfelelő erőállapotban a csapat. Az igazi ziccert mégis mi alakítottuk ki, és azon kívül is 2-3 olyan lehetőség, amiből újabb gólhelyzetet teremthettünk volna. Ugyanezt az ellenfelünk nem mondhatja el.

A második félidőben szinte nem is lőttek kapura, talán egy 16-oson belüli tömegjelenet okozta a legnagyobb izgalmat. Végül 11-esből kaptunk gólt, amire nehéz bármit is mondani. A vége felé növeltük a nyomást.

Eppelt sérülés miatt kellett lecserélni, de a kispadról szép sorban beküldtem a többi támadót is, de sajnos nem tudtunk kiegyenlíteni. Legalább a döntetlen benne volt a mérkőzésben” – idézi a dvtk.eu Dragan Vukmirt, aki ellen a napokban korábbi klubja munkaügyi pert is indított a klubváltása miatt.

Érdekes mellékszál, hogy a szombathelyi szervezett szurkolói csoportok bojkottálták a DVTK elleni mérkőzést, ahogy korábbi közleményükben írták, nem akarnak asszisztálni a csapat gyenge szerepléséhez. A Hali a hatodik jelenleg.

Kapcsolódó

Ami a folytatást illeti, a a tavaly az NB I-ből kiesett Diósgyőr sorsolása tűnik valamivel kedvezőbbnek, ugyanis elsősorban a tabella második felébe tartozó csapatokkal találkozik majd (illetve a jelenleg kilencedik Soroksárral), míg a jóval szerényebb költségvetésből gazdálkodó, az erre a szezonra az NB II-es bennmaradást elsődleges célul kitűző Kecskemét a Szegeddel, a Haladással és a Tiszakécskével is találkozik a top10-ből.

Az már szinte biztos, hogy az egyik feljutó a Vasas lesz, miután öt fordulóval a vége előtt 12 pont az előnye a Kecskemét, Diósgyőr páros előtt.

Olvasói sztorik