Nemzetközi foci

Nem értik a Barcánál, ez hogy történhetett meg

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

Óriási meglepetésre a Barcelona kiesett az Európa Ligából, miután a negyeddöntő visszavágóján 3-2-re kikapott otthon az Eintracht Frankfurttól. A katalán klub edzője, Xavi, valamint a játékosok is egyetértettek abban, hogy nem volt hazai pályájuk, ugyanis rengeteg német drukkerek foglalt helyet a lelátón, egyes hírek szerint a stadionba menet 30 ezren gyülekeztek, az ESPN szerint pedig húszezren be is jutottak a Camp Nouba – noha csak ötezer jegyet adtak el a vendégeknek.

Hetven-nyolcvanezer hazai szurkolóra számítottam, de egyáltalán nem erről volt szó. A klub kivizsgálja, hogy mi is történt pontosan

– mondta a meccs után Xavi.

Kapcsolódó
Lemosta a pályáról ellenfelét José Mourinho csapata
Nicolo Zaniolo háromig meg sem állt.

Ronald Araujo is arról beszélt, hogy meglepte, mennyi német drukker foglalt helyet a lelátón. A klubelnök, Joan Laporta pedig arról beszélt, olyan dolog történt, amit többet nem engedhetnek meg maguknak.

Elég sok információ áll a rendelkezésünkre, kell egy kis idő, míg meghozzuk a szükséges lépéseket, de szégyenletes, ami itt történt

– nyilatkozta a klubelnök.

Akárhogy is, az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően a Frankfurt már 3-0-ra is vezetett a visszavágón, és ugyan a Barcelona szerzett két gólt a hajrában, nem tudta hosszabbításra menteni a párharcot. A németek következő ellenfele a West Ham United lesz az Európa Liga elődöntőjében. A másik ágon a három magyart, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Lipcse a skót Rangers ellen meccsel majd.

Kapcsolódó
Nkunku duplázni tudott, elődöntős Gulácsiék csapata az EL-ben
Szoboszlai Dominik csak csereként állt be ezúttal.
Olvasói sztorik