Nemzetközi foci

Nkunku duplázni tudott, elődöntős Gulácsiék csapata az EL-ben

Marco Luzzani/Getty Images
Marco Luzzani/Getty Images

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig csütörtökön a francia Christopher Nkunku duplájával 2-0-ra győzött az Atalanta vendégeként az Európa Liga negyeddöntőjében.

Kapcsolódó
Szoboszlai hős lehetett volna az Atalanta ellen
Az RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott az Európa Liga-negyeddöntő első mérkőzésén.

Az első meccs döntetlenje után Bergamóban kellett döntésre vinni a párharcot és bár a hazai csapat nyomott, hamar előnybe kerültek a vendégek: Konrad Laimer húzott el a jobb oldalon, egészen az ötös sarkáig sprintelt a labdával, majd középre passzolt, ahol a nagy lendülettel érkező Nkunku a kapuba bombázott.

Az előny birtokában a Leipzig türelmesebb igyekezett tartani a labdát, de az Atalanta a második félidőben joggal reklamálhatott tizenegyest – amit azonban nem kapott meg, pedig a sorfal tagja kézzel blokkolt. A hajrában kitámadtak az olaszok, a kontrából pedig veszélyes tudott lenni az RB Leipzig, végül Nkunku kiharcolt, majd belőtt egy tizenegyest, ezzel eldőlt a továbbjutás is.

A harmadik lipcsei magyar, Szoboszlai Dominik a 63. percben állt be, Gulácsi és Orbán végig a pályán volt. A Leipzig a portugál SC Braga és a skót Rangers FC párharcának győztesével csap majd össze a döntőért.

Olvasói sztorik