Nemzetközi foci

Bombameglepetés az EL-ben: a Frankfurt három gólt lőtt Barcelonában

Arne Dedert/picture alliance via Getty Images
Arne Dedert/picture alliance via Getty Images

Az Eintracht Frankfurt meglepetésre 3-2-re győzött Barcelonában, ezzel bejutott az Európa Liga elődöntőjébe.

Nagyon hamar előnybe kerültek a vendégek, mert Eric Garcia egy buta lerántással már a 3. percben összehozott egy tizenegyest. Filip Kosztics köszönte szépen és a bal alsóba lőtt, amivel azonnal továbbjutásra állt a német csapat.

Mivel az első meccs döntetlennel zárult, a Barcának mennie kellett az eredményért és Dembélé, valamint Ferran Torres is lelkesen vetette magát csatába. Néhány helyzettől eltekintve azonban a frankfurti kontrák tűntek veszélyesnek és Rafael Borré egészen elképesztően nagy gólt lőtt az egyikből, amikor már úgy tűnt, hogy elszórakozta minden kiugratási lehetőségét.

Szünetben nem változtatott még drasztikus Xavi, középpályán frissített és így is biztatóan játszottak a katalánok. Nem sikerült azonban a kezdeti mezőnyfölényt gólra váltani, ráadásul az 58. percben elszállt a játékvezető rendszere, sőt a videobírós rendszer is, ezért öt percet állt a játék.

Kapcsolódó
Barcelonában befuccsolt a VAR, percekig állt a játék
Kínos jeleneteket hozott az Európa Liga-meccs.

Ez nem a hazaiaknak tett jót, hiába cserélt kettőt is Xavi, elaludt a Barca védelme egy bedobásnál, simán gólhelyzetbe került Kosztics és ballal kilőtte a bal alsó sarkot.

Ezután is ment becsülettel legalább a szépítésért az FC Barcelona és úgy nézett ki, hogy a 84. percben össze is jön, de Sergio Busquets közeli találatánál lest ítéltek. A hosszabbításban azért összejött a becsületgól, Busquets távoli átlövése landolt a hálóban.

A kilenc perces hosszabbítás legvégére már biztos volt, hogy kiesik a Barca, de N’Dicka fejbe ütötte Frenkie de Jongot, amiért megkapta második sárga lapját. A tizenegyest óriási mázlival értékesítette Memphis Depay, de a Barca így is kikapott 3-2-re és kiesett.

A Frankfurt jutott tovább és a West Ham Uniteddel meccselhet majd a döntőért.

Eredmények – Európa Liga, negyeddöntő, visszavágó

FC Barcelona-Eintracht Frankfurt 2-3 (0-2)

Olympique Lyon-West Ham United 0-3 (0-2)

Glasgow Rangers-Braga 3-1 (2-0)

Atalanta-RB Leipzig 0-2 (0-1)

Olvasói sztorik