Nemzetközi foci

A törökök úgy érzik, itt az idő visszavágni a hazai vereségükért

Senol Günes, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata célja nem lehet más, mint a győzelem a budapesti Nemzetek Ligája-mérkőzésen szerda este 20.45-től. A keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy legutóbb, amikor 1-0-ra nyert a magyar csapat Isztambulban, akkor az ő játékosai még nem voltak formában, mert később kezdődött számukra a szezon.

A magyarok akkor jobban játszottak, nyertek is. Rosszul kezdtük a sorozatot, de szépen akarjuk befejezni. Bár az ellenfelünknek is fontos a győzelem, de azért jöttünk, hogy nyerjünk, már csak a visszavágás miatt is

idézi Günest a Hurriyet.

Ezzel a kezdővel célozhatja meg Magyarország a csoportelső helyet
Egyszerű a matek a Nemzetek Ligája utolsó fordulója előtt: ha több pontot szerzünk Oroszországnál, megvan az első hely.

A kapus Mert Günök elmondta, nem foglalkoznak azzal, hogy a magyarok egyik legjobbja, Szoboszlai Dominik nem játszik ellenük, ugyanis nem egyénekre, hanem egy jó együttes ellen készültek.

„A célunk a három pont megszerzése, és az, hogy együtt harcoljunk. Olyan időket élünk, amikor a pandémia miatt már a felkészülés sem egyszerű, de mindent meg fogunk tenni a sikerért, amivel lenne esélyünk megszerezni a feljutást érő első helyet” – fogalmazott Günök az MTI cikke szerint.

El sem hinnénk, milyen sok múlik a válogatott törökök elleni meccsén
Ha csoportelsők leszünk, az akár a vb-részvételhez is kínálhat egy surranópályát.

A Nemzetek Ligája B divíziójának 3-as csoportját jelenleg az orosz csapat vezeti, a magyar válogatott azonos pontszámmal, de rosszabb egymás elleni eredmények miatt a második helyen áll, míg a törökök két ponttal vannak lemaradva – a szerbek az utolsók. Az első helyezett feljut az elitdivízióbaz utolsó pedig kiesik.

Magyarország már biztosan nem eshet ki, azaz legrosszabb esetben is a B divízióban folytatja, de ha több pontot szerezne, mint az orosz válogatott, akkor feljutna a legjobbak közé a sorozatban.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik